Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 305 – 13. januar 2011 – side 5

Hjemmeplejen frikendt

For et halvt år siden sendte TV2 en udsendelse om hjemmeplejen i København. Med skjult kamera havde de filmet de ansatte på ”Håndværkerhaven”. Med udgangspunkt i optagelserne påstod de, at hjemmehjælperne snød de ældre for selv at kunne holde timelange pauser.

Udsendelsen startede en massiv hetz mod hjemmehjælpere. De blev fremstillet som dovne snydere og nogle oplevede endda at blive spyttet eller råbt efter, når de var ude på gaden. Flere hjemmehjælpere følte sig presset til at tage deres uniform af, før de skulle ud at handle for de ældre.

Det viste sig ret hurtigt, at de fleste af TV2’s påstande kunne tilbagevises, og at udsendelsen byggede på løgne og iscenesættelse. TV2’s påstande førte til, at et revisionsfirma skulle undersøge, om der virkelig var snyd i hjemmeplejen. I december måned blev Københavns hjemmepleje frikendt. Undersøgelsen viste, at hjemmehjælperne giver de ældre de ydelser, de ældre har ret til og at ydelserne gives med den faglige kvalitet, som Københavns kommune har fastlagt.

Alligevel lykkedes det for TV2 at aflede opmærksomheden fra nedskæringer og privatiseringer ved at gøre hjemmehjælpere til syndebukke. Desværre vil afsløringen af TV2s løgne næppe få samme konsekvenser, som de løgne fik for hjemmehjælperne. Ligesom der nok heller ikke vil blive hyret et revisionsfirma til at undersøge, hvorfor TV2 vælger at lave sådan en dokumentar.

Flere artikler fra nr. 305

Flere numre fra 2011

Siden er vist 1924 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside