Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 305 – 13. januar 2011 – side 8

Erhvervslivets top vil afskaffe efterlønnen

Jørgen Horwitz, administrerende direktør i Finansrådet, kalder nytårstalen for ”forrygende flot og modig”, mens administrerende direktør for Arla Foods, Peder Tuborgh, mener at det er ”det eneste rigtige” for samfundet.

Lars Rasmussen, der er administrerende direktør for Coloplast, trækker ligefrem på samme ideer om solidaritet som Løkke påberåbte sig under sin tale når han siger at efterlønnen ”er en forkert og skæv prioritering af vores ressourcer” – i stedet synes han de ressourcer skal gå til at forbedre Danmarks konkurrenceevne til gavn for ham selv og andre topchefer.

På det punkt er han helt på linie med de andre, der i stedet for efterløn vil have ”nye rammebetingelser, der kan medvirke til at understøtte væksten i fremtiden” (Peder Tuborgh) og ”gode og konkurrencedygtige vilkår for virksomhederne” (Jørgen Horwitz).

Politisk er det også de partier der repræsenterer toppen af det danske samfund der er mest imod efterlønnen: Venstre, Konservative og Liberal Alliance. Men også De Radikale som flere politiske kommentarer har sagt er en del af Rød Blok.

Når De Radikale er imod er det nok fordi deres vælgere er de bedst uddannede, kommer sent på arbejdsmarkedet og tjener nok til at de tjener på en sænket topskat. Afskaffelsen af efterlønnen er klassisk klassepolitik.

Flere artikler fra nr. 305

Flere numre fra 2011

Se flere artikler om emnet:
Pension/Efterløn

Siden er vist 2216 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside