Socialistisk Arbejderavis
Nr. 305 – 13. januar 2011 – side 8
Erhvervslivets top vil afskaffe efterlønnen
Jørgen Horwitz, administrerende direktør i Finansrådet, kalder nytårstalen for ”forrygende flot og modig”, mens administrerende direktør for Arla Foods, Peder Tuborgh, mener at det er ”det eneste rigtige” for samfundet.
Lars Rasmussen, der er administrerende direktør for Coloplast, trækker ligefrem på samme ideer om solidaritet som Løkke påberåbte sig under sin tale når han siger at efterlønnen ”er en forkert og skæv prioritering af vores ressourcer” – i stedet synes han de ressourcer skal gå til at forbedre Danmarks konkurrenceevne til gavn for ham selv og andre topchefer.
På det punkt er han helt på linie med de andre, der i stedet for efterløn vil have ”nye rammebetingelser, der kan medvirke til at understøtte væksten i fremtiden” (Peder Tuborgh) og ”gode og konkurrencedygtige vilkår for virksomhederne” (Jørgen Horwitz).
Politisk er det også de partier der repræsenterer toppen af det danske samfund der er mest imod efterlønnen: Venstre, Konservative og Liberal Alliance. Men også De Radikale som flere politiske kommentarer har sagt er en del af Rød Blok.
Når De Radikale er imod er det nok fordi deres vælgere er de bedst uddannede, kommer sent på arbejdsmarkedet og tjener nok til at de tjener på en sænket topskat. Afskaffelsen af efterlønnen er klassisk klassepolitik.
- Leder: Det mener vi
- Interview: Kampen mod umenneskelige fængslinger af afviste asylansøgere nytter noget
- Udenlandske chauffører har usle vilkår i Danmark
- “Grøn” kapitalisme – kun grøn, når der kan tjenes penge
- Derfor går finansverdenens nålestribede amok i kriminelle aktiviteter
- 1968: Året der forandrede alting
- Mere end en Saudi PR-katastrofe
- To år med Trump har mobiliseret millioner til modstand
- Almindelige menneskers historie: 3. De første store stater og de første klassekampe