Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 306 – 10. februar 2011 – side 4

Århus

Nazivold og protester imod

Hans Verner Klausen

Tre unge venstreorienterede blev natten til lørdag d. 15. januar overfaldet på Klostertorv i Århus. En 20-årig blev slået og trampet i hovedet flere gange, mens han lå ned. Overfaldsmanden var nazist og tydeligvis påvirket og grinede, mens han gjorde det.

Antiracistiske Netværk Århus betegner overfaldet som et "nazi-overfald, da der blev råbt AFA-svin. AFA er ikke i Århus, men er københavnsk.

Onsdag d. 19. januar mødte 70 mennesker op til manifestation på Klostertorv for at vise vores modstand og for at sende et signal om, at nazivold er uacceptabel. Efter manifestationen blev endnu en ung fyr overfaldet på Banegården i Århus. Nazierne havde set ham på Klostertorv og fulgt efter ham. 2 dage efter var der manifestation på banegården, hvor omkring ca. 70 igen deltog.

Nazierne har i længere tid været et problem, som har fået lov til at eksistere. Politiet kalder det for en fløjkrig, selv om alle overfaldene begås af nazier og er vendt mod venstreorienterede og andre, som nazierne ikke kan lide.

Politiet har ved de seneste overfald bedt ofrene om ikke at anmelde det: "Det er jo bare en fløjkrig," hvor også ofrene er medskyldige. Man får jo lyst til at spørge om politiet i Århus mener jøderne i Tyskland var en del af en fløjkrig?

Som borger i Århus føler man at nazierne har et fristed, hvilket Charlotte Johansens i bogen "Forklædt Som Nazist" også giver indtryk af. Skal Århus blive fri for Nazivold er vi nødt til at styrke AntiRacistisk Netværk og få lagt pres på politiet så de tager sagen alvorligt.

Ligesom vi skal skabe et klima i Århus, som gør det uacceptabelt at værre nazist, som gør at nazierne møder modstand på skoler, arbejdspladser, AGF stadion og byens værtshuse, ved at smide dem ud.

Flere artikler fra nr. 306

Flere numre fra 2011

Se flere artikler om emnet:
Nazister: Danmark

Se flere artikler af forfatter:
Hans Verner Klausen

Siden er vist 2083 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside