Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 306 – 10. februar 2011 – side 5

Nej til Krig

Kampagneopstart: Tropperne hjem

Jesper Juul Mikkelsen

Den 27. januar samlede 30-40 mennesker sig på Christianshavns Torv, med bannere, fakler, musik og løbesedler. Det var Nej til Krig, der havde indkaldt til kampagneopstart for at få tropperne ud af Afghanistan.

Organisationen havde indkaldt de andre dele af fredsbevægelsen i Danmark, og dette blev besvaret positivt af bl.a. Kvinder i Sort, folk fra Fredsvagten og af én fra Pink Army.

Efter gadeaktionen gik man i Fredsfondens Hus, tæt på Christianshavns Torv. Her fortsatte den anden del af dagens program, nemlig et oplæg af journalist og dokumentarist Eva Arnvig. Hun indledte mødet med at berette om det kæmpe flygtningeproblem, som eksisterer i Afghanistan.

I de vestlige medier er det blevet udråbt som et bevis på krigens succes, at flygtninge fra Pakistan og Iran er vendt tilbage til Afghanistan.

Eva Arnvigs beskrivelse fra besøg i disse flygtningelejre var en beretning om fattigdom, håbløshed, bedøvelse i narko og den totale mangel på en fremtid. Der er ikke nogen jord at dyrke eller jobs at få. Når det, at millioner af flygtninge går en uvis skæbne i møde, kan blive udråbt til en succes, er det et eksempel på den absurde propaganda, der eksisterer for at legitimere besættelsen.

En anden myte, Eva Arnvig gik ind i, var spørgsmålet om de skoler, som besættelsesmagten har bygget, og som angiveligt skulle være et kæmpe fremskridt. Men Eva Arnvig, som har rejst i Afghanistan i mange år, slog fast, at det var løgn, når man fortalte, at piger ikke fik lov at gå i skole under Taliban.

Under Taliban gik piger i skole til 6. klasse, og det er nøjagtig det samme, som børn i Afghanistan gør i dag. Blot med den forskel, at der næsten ikke er nogen lærere til at fylde de nybyggede skoler. Endnu én af de mange krigspropaganda-løgne blev lagt ned.

Eva Arnvig sluttede med en kommentar, som hun havde givet til én, som havde spurgt hende, om det ikke påvirkede hende, at 40 danske soldater var døde i krigen. Hun sagde: Ærligt talt ikke, de soldater har valgt at tage derned selv, de får mad nok, og de kan tage hjem, når de ikke gider krigen mere. Afghanerne derimod har ikke valgt krigen selv, de slås for at overleve hver dag, og de kan aldrig tage hjem!

Mødet sluttede med, at Nej til krig fremlagde en kampagneplan, som starter med at udgive en uddelingsavis i 20.000 eksemplarer den 25. februar.

Nej til krig er aktiv i Århus, Odense og København. I København holder man møder første tirsdag i måneden kl. 17.00 i Fredsfondens Hus, Dronningensgade 14 på Christianshavn. Alle der er imod krigen er velkomne! Se mere på www.nejtilkrig.dk.

Flere artikler fra nr. 306

Flere numre fra 2011

Se flere artikler om emnet:
Krigsmodstand (DK) 2001-?

Se flere artikler af forfatter:
Jesper Juul Mikkelsen

Siden er vist 2581 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside