Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 309 – 19. maj 2011 – side 9

Radikalt bedrageri mod efterlønsmodtagere

Jens F Andersen

Nu kan kun et rent rødt flertal redde efterlønnen. Det blev klart efter Radikale stemte for VKs 2020-plan. Kun et flertal efter et valg bestående af S, SF og EL kan sikre fremtiden for rigtig mange mennesker.

Dette vil gøre et kommende valg til et for eller imod efterlønnen. Og hvor står Radikale i alt dette?

Margrethe Vestager har godt nok meldt ud, at hun efter et valg vil pege på Helle Thorning som statsminister, men også at hun ser det som radikal politik at få medbestemmelse på S og SFs nye 2020-plan, Fair Forandring.

Kan det mon være en gave til Radikale, at der intet indgår i S og SFs 2020-plan om at føre dagpengeperioden tilbage til de 4 år? Et løfte der ellers blev givet under den store demonstration foran Christiansborg mod Nedskæringspakken, og som både S og SF siden er sprunget fra.

Da S og SF i 2009 fremlagde deres fælles skatteudspil, var beskeden til Radikale helt klar: Der kunne ikke ændres et komma i S og SFs skattepolitik. Men efter Radikale indgik forlig med VK om efterlønnen, er tonen nu en anden. Godt nok siger S og SF at skatte- og udlændingepolitik ikke er til forhandling, men det tager Radikale helt roligt. Alt kan åbenbart forhandles.

Allerede inden forhandlingerne om VKs 2020-plan meldte S og SF ud, at de, for ikke at komme i mindretal efter et valg, ville indgå i forhandlinger om en forringelse af efterlønnen. Altså inden Radikale havde stemt for. Det er jo ligefrem at give Radikale et ”wild card” til at stemme for denne plan. Var dette måske fordi, et ja til en forringelse af efterlønnen, passede godt ind i en kommende rød regerings politik? Det havde vel været mere på sin plads, hvis S og SF i stedet havde meldt ud, at et Radikalt ”ja” ville betyde at dette parti, helt afskrev sig muligheden, for at indtræde i en kommende rød regering.

Nu har Radikale solgt ud af efterlønnen for mange nedslidte og hævet pensionsalderen. Alligevel har udmeldingen fra både S og SF været, at Radikale var velkommen i et regeringssamarbejde. Her er det, den rigtige venstrefløj må råbe op. Radikale har intet at gøre i en kommende rød regering efter deres medvirken til en forringelse for mange nedslidte.

Hvordan kan man fra S og SFs side mene, at Radikale kan indgå i en kommende S/SF Regering? Det ville da være at gøre grin med alle de mennesker, der ved deres bidrag til efterlønnen, har troet på alle de udmeldinger, der er kommet fra S, SF, DF og V på, at efterlønnen ikke blev rørt.

Vi kan nu kun håbe på en ren rød regering. Alternativet er en S/SF/R-regering som de næste 4 år skal videreføre VKs asociale politik.

Her er det, at den rigtige venstrefløj må råbe op i en kommende valgkamp. Her er det, at den rigtige venstrefløj må gøre det klart, at vi på ingen måder godtager dette. At vi på ingen måder godtager Radikale i en rød regering.

S og SF kommer til klart at melde ud inden et valg, at med de Radikales medvirken til en forringelse af efterlønnen, har de afskrevet dem fra et hvert regeringssamarbejde. Alt andet er en hån mod de røde vælgere og kan være medvirkende til, at mange vil stemme blankt.

Flere artikler fra nr. 309

Flere numre fra 2011

Se flere artikler om emnet:
Krise og modstand (DK)

Se flere artikler af forfatter:
Jens F Andersen

Siden er vist 2235 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside