Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 309 – 19. maj 2011 – side 10

Justits- og udenrigsministeriet tillader våbensalg til Gaddafi

Ved at søge aktindsigt har Information fået adgang til papirer, der viser, at i hvert fald 3 danske våbenfirmaer fik tilladelse til at sælge våben til Libyen kort tid før revolutionerne i Mellemøsten og Nordafrika begyndte. Det drejer sig om Terma, CompoShield og Systematic.

12. april 2010 fik våbenfirmaet Terma forhåndstilsagn om, at de kunne sælge udstyr til Libyen. Det drejede sig om et system til luft- og missilforsvar mod fly og missiler, der angiveligt skulle skabe en komplet fornyelse af Libyens luftovervågningssystem.

CompoShield fik i januar 2010 lov til at sælge 120 beskyttelsespaneler til militære mandskabsvogne til Libyen. Ordren havde en værdi på 20 millioner kroner. I efteråret fik CompoShield tilladelsen forlænget indtil 30. juni 2011 pga. forsinkelse. Den sidste sending paneler de nåede at sende før FN forbød våbensalg til Libyen 26. februar, forlod Danmark d. 11. februar – kun 4 dage før urolighederne i Libyen brød ud.

Systematic fik i december 2008 en tilladelse gældende til december 2012 til at udføre software til overvågningsudstyr til Libyen.

At danske våbenfirmaer fik lov til at sælge våben til Gaddafi lige indtil han begyndte at bruge dem, viser hvor hyklerisk Lene Espersen og Lars Barfoed forholder sig til Libyen og Gaddafi.

Flere artikler fra nr. 309

Flere numre fra 2011

Se flere artikler om emnet:
Libyen

Siden er vist 1952 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside