Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 310 – 1. juli 2011 – side 3

Fremtidsfighters i Århus

Lotte Wittendorff Laursen

Vi ser i disse dage massive angreb på almindelige menneskers vilkår. Der er skattelettelser på bordet til de rige, og prisen for skattelettelser skal arbejderklassen betale. Men en gruppe, der kalder sig Fremtidsfighters, har tænkt sig at kæmpe for en lysere fremtid.

Denne kamp tog sin begyndelse i København, hvor en gruppe af unge mennesker besluttede sig for at lave støttegruppen Fremtidsfighters i forbindelse med de alvorlige indgreb over for CSCs medarbejdere. Det skete i et samarbejde med fagforeningen for IT-ansatte, Prosa.

Mikkel Nonboe fra Prosa blev efterfølgende enig med Kristoffer Thyregod, der selv har en lang aktivistisk historie på venstrefløjen, om at Fremtidsfighters også skulle startes op i Århus.

Så Kristoffer tog til et møde i SUF Århus, hvor han foreslog dem at starte Fremtidsfighters Århus. På dette opstartsmøde fik de hurtigt lavet en plan. Det blev planlagt at få trykt t-shirts og bannere med Fremtidsfighters logo og flyers om Fremtidsfighters. Og de blev enige om at tage til 1. maj for at synliggøre sig.

Det hele gik utrolig hurtigt. På 1. maj blev der uddelt 2.000 løbesedler om et møde den 2. maj, inden demonstrationen forlod Rådhuspladsen. Trods Fremtidsfighters Århus knapt var startet op endnu, lykkedes det at få det til at ligne et stort og stabilt projekt, og det gav pote.

De første aktiviteter

Til mødet 2. maj deltog socialdemokrater, SFUere, SUFere, Enhedsliste-medlemmer, Internationale Socialister, ”menige” fagforeningsmedlemmer, gymnasieelever osv. osv. Her blev folk enige om at lægge ud i højt tempo og starte med mindst 2 aktioner og et fællesmøde om ugen.

Som første aktion stillede Fremtidsfighters sig op med bannere ol. foran politigården i Århus, hvor it-systemerne også var ramt af CSC konflikten. Fremtidsfighters blev godt modtaget af politiet, hvilket var en positiv overraskelse.

Senere stillede Fremtidsfighters sig også op foran Skat og Jobcenteret for at sprede kendskabet til konflikten og opfordre til solidaritet med Prosa-medlemmerne.

Til stor glæde for de strejkende arbejdere arrangerede Fremtidsfighters også blokader af CSC-arbejdspladser i Århus-området, hvilket både gav et moralsk boost til de strejkende og god mediedækning, som var med til at øge opmærksomheden på konflikten i den bredere befolkning.

Kampen fortsætter

Selv om CSC-konflikten nu desværre er sluttet med et nederlag, fortsætter kampen for Fremtidsfighters. Det er planen at fortsætte netværket og være klar til at støtte arbejdere i andre kampe og konflikter.

I Århus er problemet med løndumping hos CSC allerede nu blevet koblet til løndumping i andre erhverv. Gartneriet Nymarken i Malling ved Nymarken Århus ansætter litauiske arbejdere uden overenskomst. Derfor har 3F arrangeret morgendemonstrationer derude, og Fremtidsfighters har været med for at vise deres sympati.

Flere artikler fra nr. 310

Flere numre fra 2011

Se flere artikler af forfatter:
Lotte Wittendorff Laursen

Siden er vist 1807 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside