Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 310 – 1. juli 2011 – side 11

Libyen

NATO’s “humanitære bomber” dræber civile

Lene Junker

Krigen mod Libyen startede officielt for at afværge Gaddafis overgreb på civile og støtte oprørernes kamp.

Efter godt 3 måneders krig står det klart, at USA og NATO har ønsket at bombe sig til et regimeskifte i Libyen, som er venlig stemt overfor Vesten. Det Arabisk Forår er i sig selv en trussel mod vestlig kontrol og indflydelse i regionen.

USA og NATO kontrollerer nu ”oprørerne” med våben og penge og har udvalgt loyale folk til en ”overgangsregering”. De tilsidesætter alle forsøg på forhandling og våbenhvile og optrapper bombningerne.

Bombningerne rammer selvfølgelig også civile og der kommer løbende rapporter om civile tab, især i Tripoli. Også oprørernes stillinger rammes af NATO’s bomber.

Engelske militære ledere siger, at Royal Air Force er overbelastet af krigen. De mange bombetogter koster dyrt – langt ud over hvad, der var budgetteret. NATO forsøger at få flere med i krigen, men uden held. Alligevel forsøger Anders Fogh Rasmussen, som en anden Komisk Ali, at give indtryk af, at det går langsomt fremad i Libyen.

Danmark

I Danmark koster krigen 2 millioner kr. hver dag. Lene Espersen siger, at det er alle pengene værd. Og fra DF til SF anerkender man nu NATOs overgangsregering og fortsatte bombninger.

Holger K. Nielsen fra SF siger, at krigen skal fortsætte indtil jul. Jeppe Kofod fra S siger, NATO’s bombninger holder sig fint inden for FN-mandatet, hvorfor også S støtter fortsat krig.

Kun Frank Aaen fra Enhedslisten siger fra, og opfordrer til at man starter forhandlinger om en våbenhvile og afventer et demokratisk valg, hvor libyerne selv vælger deres regering.

Trods krigspropagandaen er det kun 50 pct. af danskerne, som støtter krigen.

Flere artikler fra nr. 310

Flere numre fra 2011

Se flere artikler om emnet:
Libyen

Se flere artikler af forfatter:
Lene Junker

Siden er vist 1716 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside