Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 310 – 1. juli 2011 – side 12

Dystre klima-prognoser

Marie Jæger

I 2010 blev 30,6 gigaton CO2 ledt ud i Jordens atmosfære, de største CO2-udledninger nogensinde og en drastisk stigning i forhold til foregående år.

Det er stadig de vestlige lande, der har den største udledning på samvittigheden, med en omtrent dobbelt så høj udledning pr. indbygger sammenlignet med vækstlande som Kina og Indien.

Det viser nye udregninger fra det Internationale Energi Agentur (IEA), der ydermere påpeger, at 80 pct. af udledningerne i fremskrivninger frem mod 2020 er låst fast i anlæg, som allerede er i funktion eller under konstruktion.

Ifølge IEA’s egne eksperter viser tallene, at det bliver ekstremt svært at holde en temperaturstigning under 2 grader, som var målet efter topmødet i Cancun i 2010.

Hvis udviklingen fortsætter er der tværtimod anseelig risiko for, at vi når en samlet temperaturstigning på 4 grader.

Klimaøkonom Lord Stern udtaler til Politiken, at ”en sådan opvarmning ville forstyrre livet og levebrødet for flere hundrede millioner mennesker over hele kloden, og det vil føre til omfattende masseudvandringer og konflikter”.

Ifølge IEA kan vi stadig nå at undgå dette scenario, hvis vi handler hurtigt og beslutsomt. Alligevel viste endnu et håbløst klima-møde i Bonn for få uger siden, at hurtig og beslutsom handling næppe bliver et resultat af en international, bindende FN-aftale.

Flere artikler fra nr. 310

Flere numre fra 2011

Se flere artikler om emnet:
Klima/global opvarmning

Se flere artikler af forfatter:
Marie Jæger

Siden er vist 1631 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside