Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 311 – 19. august 2011 – side 16

Ingen ytringsfrihed til nazister

Jakob Nerup

Vold som middel og undertrykkelsen af andre som mål er nazismens kerne. Derfor bør nazister ikke omfattes af almindelige demokratiske rettigheder til at ytre sig.

Når nazister, og her skal det forstås som alle afskygninger af højreekstreme/nationalistiske/islamofobiske grupper som fx Org, Vederfølner eller English Defence League, marcherer så er volden altid nærværende.

Deres ytringer handler først og fremmest om hetz, had og undertrykkelse af minoriteter. De opbygger sig gennem andres frygt for dem og medlemmernes mulighed for at handle direkte mod svage grupper.

Socialister er altid de første og mest hardcore forsvarere af ytringsfrihed. Det er vi, fordi det er basalt for at udøve solidaritet, demokrati og indflydelse for flertallet.

Hvorfor så denne undtagelse? Fordi vi til forskel fra de fleste politikere og akademikere, bor og lever i de områder hvor konsekvenserne af nazisternes handlinger føles tydeligt.

Det er indvandrere og muslimer som udsættes for vold og had, når English Defense Legaue marcherer i England. Det er immigranterne som får bank, når Len Pens Front National marcherer i Frankrig. Det er romaerne som drives på flugt når ungarske fascister Jobik angriber deres lejre.

Selv om nazisterne ikke er stærke nok til at tage magten så husk på, at det er deres mål. Historien har kostet arbejderklassen og demokratiet dyrt, da man ikke forstod dette. Hitler, Mussolini og Franco byggede deres diktaturer op under demokratiske styrer via vold og had. De første ofre var de svageste og arbejderbevægelsen de næste. Den historie må ikke gentage sig.

At nægte nazister ytringsfrihed handler først og fremmest om at holde dem i deres huller, så de ikke kan marchere og ikke kan mobilisere uden modstand. Det er en massekamp som bygger på, at vi er de mange, og de er de få.

Den kamp skal føres åbent som massemobilisering ikke elitære hemmelige grupper. For det store argument skal vindes i diskussionen med flertallet – at arbejderklassen beskytter sig selv, demokratiet og de svages ytringsfrihed ved at fratage nazisterne retten til at ytre sig.

Flere artikler fra nr. 311

Flere numre fra 2011

Se flere artikler af forfatter:
Jakob Nerup

Siden er vist 1725 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside