Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 311 – 19. august 2011 – side 17

Valgtillæg

Styrk kampen i hverdagen – Stem Enhedslisten på valgdagen

Hvad gør man, hvis man gerne – meget gerne – vil af med VKO-regeringen, men samtidig tvivler på, at ”rød blok” vil gøre tingene så meget anderledes?

På selve valgdagen er det ikke så svært: Mød op og stem. Og stem på Enhedslisten. Og indtil da: Vær sikker på, at alle du kender gør det samme.

VKO: Elitens regering

Når valget er ovre, skulle vi gerne kunne sige: VKO-regeringen faldt, fordi den har været elitens regering i 10 år. Fordi den er en krigs-regering, en nedskærings-regering, en uligheds-regering, en fremmedfjendsk regering, en klima- og miljø-fjendsk regering.

Alt tyder på, at VKO bliver stemt ude af netop disse grunde. Men tager vi punkterne ét efter ét, hvor stor er så forskellen til en S-SF-R-regering?

Ny politik eller status quo?

Allerede 2 dage inde i valgkampen indgik den radikale Margrethe Vestager en alliance med den konservative Lars Barfoed om samarbejde efter valget. Ny politik eller status quo?

VKO og S-SF-R har været enige om bankpakker, store dele af udlændingepolitikken (minus R), det meste af nedskæringspolitikken, krigene, EU-politikken osv. osv.

Ja, der er forskelle. Men er det forskelle, man vil kunne mærke på nedskæringsramte skoler, daginstitutioner og hospitaler? Er det forskelle, der kan mærkes af fyringstruede offentligt ansatte? Af arbejdsløse på kontanthjælp og aktivering? Af udvisningstruede flygtninge? Af miljøet og klimaet?

Signal om forandring

Men alene det, at et flertal stemmer VKO ud, er et signal om, at folk ønsker forandring. Og jo flere der stemmer Enhedslisten, jo stærkere er signalet om, at vi ønsker reelle og solidariske forandringer.

Socialistisk Arbejderavis ønsker en rent rød regering, hvor S-SF ikke kan bruge De Radikale som undskyldning for at føre borgerlig politik.

Så meget om den parlamentariske del af valget. For der er faktisk en anden side.

Reel forandring kræver kamp og modstand

Den anden side er, at et nederlag til VKO og fremgang til Enhedslisten vil give selvtillid til alle, der ønsker et solidarisk, multi-kulturelt, fredeligt og bæredygtigt samfund.

Selv om vi ikke skal forvente alverden fra en ”rød” regering, så vil den være nødt til at forholde sig til, at den er blevet valgt på et ønske om forandring.

Det giver bedre muligheder for at organisere en kamp fra neden. Og det er nøglen til reel forandring.

Se mere om det inde i avisen.

Flere artikler fra nr. 311

Flere numre fra 2011

Se flere artikler om emnet:
DK: Folketingsvalg 2011

Siden er vist 1636 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside