Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 311 – 19. august 2011 – side 18

Valgtillæg: Styrk kampen i hverdagen

Stem Enhedslisten på valgdagen

Lene Junker

Først og fremmest gælder det om at komme af med 10 års VK-O regering, som helt konsekvent har ført politik til gavn for eliten, skabt større arbejdsløshed, ulighed og mere fattigdom.

VKO har givet de rigeste skattelettelser og brugt milliarder på bankpakker.

VKO har forringet efterlønnen, dagpengene og uddannelsesmulighederne for arbejdsløse

VKO har sænket standarden for den fælles velfærd, fyret varme hænder og presset resten til at arbejde hurtigere.

VKO har forringet det kollektive trafiksystem. Det er blevet dyrt og så dårligt, at samfundet ikke længere hænger samme.

VKO har set stort på den nødvendige omstilling fra fossil energi til vedvarende energi.

VKO har gjort Danmark til en krigsnation, som i alle 10 år har brugt enorme summer på at skabe død og ødelæggelse i Afghanistan, Irak og Libyen.

VKO har gjort muslimhetz og diskrimination til en fast del af hverdagen. De har sendt irakiske og afghanske flygtninge hjem til en uvis skæbne i deres krigshærgede hjemlande. Og de har opbygget systemer til at forhindre at flygtninge og indvandrere kan få opholdstilladelse og statsborgerskab.

Enhedslisten

En stemme på Enhedslisten er en stemme for:

· En omfordeling fra eliten til gavn for flertallet gennem skattepolitikken.
· Offentlige investeringer, som skaber grøn vækst og grønne jobs inden for byggeri, kollektiv trafik og alternativ energi.
· Tilbagerulning af forringelserne på kontanthjælp, SU, dagpenge og efterløn
· En større satsning på uddannelse og sundhed for alle.
· Danske soldaterne hjem fra Afghanistan og F 16 flyene hjem fra Libyen. Nedrustning og global retfærdighed og udvikling.
· Et multikulturelt samfund, hvor alle anerkendes og forskelle respekteres

Det bedste parlamentariske alternativ til VKO er en S-SF ledet regering. Derfor peger Enhedslisten også på Helle Thorning Schmidt som ny statsminister.

Jo stærkere Enhedslisten står efter valget, desto længere kan vi trække S-SF til venstre og påbegynde en forandring af samfundet i en mere solidarisk og grøn retning.

Forskellen mellem VKO og S-SF kan være svær at få øje på. Så hvorfor så stemme? En sejr til Rød Blok vil skabe forventninger og åbne en debat om, hvad valget konkret vil betyde. En S-SF regering vil være langt lettere at presse, fordi den er valgt på folks håb og ønsker om forandringer og et mere solidarisk samfund.

Reel forandring kræver aktiviteter fra neden gennem protester, demonstrationer og strejker. Det kræver en kollektiv organisering på arbejdspladser og uddannelsessteder og det kræver aktive græsrødder og bevægelser.

Den kamp vil Enhedslisten også være en del af. Gennem valgkampen skal Enhedslisten styrkes som parti, så vi kan være med til at organisere kampen fra neden.

Den økonomiske krise kræver mere end solidariske svar – det kræver også en systemkritik af kapitalismen og en ideologisk kritik af nyliberalismen. Og endelig kræver det en socialistisk vision som alternativ til kapitalismen

Lene Junker er folketingskandidat for Enhedslisten i Fyns Storkreds/Odense Syd

Flere artikler fra nr. 311

Flere numre fra 2011

Se flere artikler om emnet:
DK: Folketingsvalg 2011

Se flere artikler af forfatter:
Lene Junker

Siden er vist 1770 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside