Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 311 – 25. september 2011 (Kun online)

Hetze os væk fra gaden? Tro om igen!

Anders Bæk Simonsen

Den fuldstændigt absurde anmeldelse af en partikammerat for lækage i forbindelse med Helle Thornings skattesag er kulminationen på et længere forløb med politisk hetz fra nogle få af S-SF’s fodsoldater.

Vi finder os ikke i den slags pjat og personforfølgelse. I stedet ses vi på gaden 16 oktober til antikapitalistisk event og workshop.

Mandag den 19. kl. 09.20 mødte fem civilklædte betjente op på vores partikammerats adresse og tilbageholdt vedkommende i næsten fem timer. Anklagen lød på lækage af Helle Thornings skattepapirer.

Først og fremmest vil vi gerne slå fast, at beskyldningerne er fuldstændige vanvittige og grebet ud af den blå luft.

Vores kammerat er slet ikke i en så vigtig position, at han nogensinde kunne få adgang til dokumenter af den karakter.

Desuden ved alle folk der kender os, at vi mener, at snavsede personsager er noget, der hører de borgerlige medier til – vi vil hellere snakke politik.

Der er to ting vi gerne vil fremhæve i forbindelse med anmeldelsen:

1. Anmeldelsen er kulminationen på en længere tids hetz af vores kammerat og andre fra den yderste venstrefløj, der har været ledende i forbindelse med demonstrationerne ‘Afskaf VKO’ 2. april på Rådhuspladsen og 27. august på Nytorv.

Hetzen er foregået på forskellige sider og grupper på facebook, men særligt af folk, der er knyttet til facebookgruppen “Sammen er vi stærke”.

Hetzen begyndte efter at folkene omkring ‘Afskaf VKO’ i forbindelse med den første demonstration nægtede officielt at pege på og tilkendegive støtte til Helle Thorning Schmidt og Villy Søvndal.

Demonstrationerne har dog ikke været vendt mod S-SF, og både Yildiz Akdogan (S), Özlem Cekic (SF) og Trine March (SF) har været inviteret og har bidraget positivt til demonstrationerne.

2. Dette er ikke en sag om mord, terror eller vold. Selv hvis sagen var reel, har politiet benyttet sig af en overdreven magtdemonstration over for vedkommende.

I alt mødte fem civilklædte betjente op i hans hjem (fra afdelingen for personfarlig kriminalitet!) – to af dem efter at have været forbi hans bank og brække hans bankboks op, trods det, at de uden problemer kunne have fået udleveret en nøgle.

Hetz af personer der repræsenterer folkelige bevægelser, græsrødder og venstrefløj må høre op, og S-SF’s top må tage klart afstand fra de her ufine metoder – det er simpelthen for lavt. Samtidig viser sagen, at der er brug for solide initiativer, der kan kritisere magthaverne – også når de hedder S-SF.

Global aktionsdag

I første omgang opfordrer vi til at deltage i den globale protestdag mod krisepolitikken. I Danmark foregår det i form af et seminar 16. oktober, hvor temperaturen på kriser og modstand bliver sat til debat.

Følg med på Facebook: http://www.facebook.com/event.php?eid=272791622750391

Flere artikler fra nr. 311

Flere numre fra 2011

Se flere artikler af forfatter:
Anders Bæk Simonsen

Siden er vist 5259 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside