Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 313 – 14. oktober 2011 – side 8

IMF forudser nedsmeltning af banksektoren

Sonja Andersen Lange

Robert Shapiro, rådgiver for IMF og tidligere økonomisk rådgiver for Clinton og Obama, forudser i BBC's nyhedsshow ”Newsnight” d. 5. okt., at statsgælden i løbet af to til tre uger vil blive så dyb at det vil vil producere en nedsmeltning i det europæiske banksystem.

”Vi taler om de største banker i verden, de største banker i Tyskland, de største banker i Frankrig”, siger han, og fortsætter: ”Det vil sprede sig over det hele, fordi det globale banksystem er så internt forbundet. Alle disse banker er modparter til alle betydningsfulde banker i USA, Storbritannien og Japan og rundt i verden”.

At den økonomiske krise er dyb, er i sig selv ikke en nyhed. Men at højtstående, borgerlige økonomer begynder at udtale sig, som Shapiro gør, er et tydeligt tegn på, at krisen kun bliver dybere – og at det bliver mere og mere tydeligt at redningspakker til bankerne ikke virker.

Dette bliver understreget af tidligere medlem af Blair-regeringens økonomiske råd, Paul Myners, der til Sky News udtalte, at: ”Det er den mest alvorlige finansielle krise, som vi har set – i det mindste siden 1930’erne, hvis ikke nogensinde”.

Flere artikler fra nr. 313

Flere numre fra 2011

Se flere artikler af forfatter:
Sonja Andersen Lange

Siden er vist 1521 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside