Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 313 – 14. oktober 2011 – side 11

Læserbrev

Fremtidsudsigterne for Glostrups børn og unge?

Glostrup Kommune er i gang med at ændre skolestrukturen drastisk – og dét på trods af indsigelser og advarsler fra lærere, pædagoger og skolebestyrelser fra hele kommunen.

Kommunalbestyrelsen i Glostrup indbød sidste år til høringsrunde om forslaget til en ny skolestruktur. De indbød til dialog med fagfolk og skolebestyrelser fra hele kommunen, hvorefter de modtog 16 høringssvar. Heraf talte kun ét tydeligt FOR denne nye struktur.

Mandat til handling? Tja, det mener kommunalbestyrelsen åbenbart. Med et flertal på 10 mod 9 stemmer, hvor den udslagsgivende stemme kommer fra en afhoppet SF’er, der nu samarbejder med Venstre-borgmesteren, vil flertalsgruppen nu gennemtrumfe en ny skolestruktur i kommunen.

Fremtidsscenariet ...

Skal det virkelig være politikere og økonomer, der alene dikterer børn og unges vej gennem grundskolen? Man ser fremtidsscenariet for sig ...

Den nye struktur betyder for det første en voldsom ændring for rigtigt mange børns hverdag i kommunen. Som planerne ser ud nu, skal én af de fire skoler omdannes til overbygningsskole for 7. til 9. klasse, og de tre andre skoler i kommunen skal rumme alle 0.–6.-klasses elever.

Kommunalbestyrelsens plan er, at dette skal ske allerede per 1.8.12. Alle elever under 13 år på den fremtidige udskolingsskole risikerer dermed at blive rykket op med rode fra deres skole, deres nærmiljø, deres kammerater og deres lærere; De skal så fordeles ud på de tre andre skoler i kommunen.

Frygten er, at de ikke flyttes klassevis, men bliver ’opfyldningsmateriale’, så klassekvotienterne bliver udnyttet til det yderste.

En anden konsekvens i kommunen bliver, at der samtidigt med flere børn i en klasse, vil blive færre klasser på en skole. Dermed bliver der brug for færre lærere. Kommunen vedbliver at hævde, at dette ikke er en spareøvelse. Men lærerforeningen har estimeret denne manøvre til at koste 30 lærerstillinger.

Hvis det ikke er en spareøvelse, hvad er det så, når man fyrer ca. 15 % af lærerstaben ...?

Skal politikere og økonomer virkeligt have lov til enevældigt at styre folkeskolen? Nej!
Derfor samledes ca. 2000 forældre, børn, lærere og pædagoger den 6. oktober 2011 foran rådhuset i Glostrup for at give borgmesteren en lille gave.

De fire skolebestyrelser havde samlet ind til et stort lyserødt viskelæder, så den kære borgmester kunne slette sine planer om at omstrukturere Glostrups fire folkeskoler. Han tog imod gaven, men det virkede desværre ikke som om, han havde forstået budskabet til fulde ...

På onsdag den 12.10.2011 samles borgerne derfor igen foran Glostrup Rådhus til endnu en demonstration. Denne dag er skæbnesvanger, da det er budgetforhandlinger, der denne dag vedtages, så det er nu, der skal rykkes. Hvis ikke politikerne meget snart vælger at lytte til bl.a. Glostrups Lærerforening og BUPLs faglige vurderinger og til borgernes ønsker, vil de dramatiske kommunale indgreb komme til at ramme børn og unge i Glostrup hårdt.

Læs mere om demonstrationen foran Glostrup Rådhus d. 12 oktober kl 17.30 på Facebook. Søg ”Demonstration mod overbygningsskoler i Glostrup kommune”

Mette Thomsen,
lærer på Vestervangskolen

Flere artikler fra nr. 313

Flere numre fra 2011

Se flere artikler om emnet:
Krise og modstand (DK)

Siden er vist 1752 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside