Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 314 – 11. november 2011 – side 7

Nej til Krig og Århus mod Krig og Terror

Forsvarsministeren er utroværdig om krigen i Libyen

Det er dybt utroværdigt, når forsvarsminister Nick Hækkerup påstår, at de danske bombninger af Libyen udelukkende havde til formål at beskytte civilbefolkningen, og at NATO’s krig ikke var støtte til oprørerne.

Gadaffi er likvideret, og Nato-landene har overtaget magten i Libyen. Væk er forhindringerne for den fri adgang til landets rigdomme og dominansen i området. Lukrative olieaftaler kan nu indgås mellem den indsatte regering og dens ‘gode venner’.

Libyen er ikke ‘befriet til demokrati’, men som ‘en brik i et spil’. Sejrherren er ikke den libyske befolkning.

Krigen er blevet ført benhårdt, bl.a. af Danmark, for at få adgang til olie- og vandressourcer og for skabelsen af et ‘venligsindet Libyen’ – et Libyen, der ikke siger nej til USA’s baser og strategiske planer i Afrika.

Hensynet til civile og kampen for menneskerettigheder har kun været et skalkeskjul, og titusinder civile er dræbt under krigen. Gadaffis død og regimeskiftet i Libyen har tydeligvis hele tiden været målet – et mål som nu er nået, så tropperne kan trækkes hjem. Indtil næste gang.

Århus mod Krig og Terror og Nej Til Krig kræver, at den nye regering stopper krigspolitikken. Danmark skal ikke fortsat deltage i angrebskrige, men i stedet arbejde for fredelige løsninger.

At få stoppet krigspolitikken kræver et folkeligt engagement og pres på regeringen. Politikerne gør det ikke selv, og den nye forsvarsminister fortsætter åbenbart krigspolitikernes løgne og fordrejelser.

Bliv aktiv for fred. Kom med i fredsbevægelsen.

Udtalelse fra Nej til Krig og Århus mod Krig og Terror bragt på www.nejtilkrig.dk

Flere artikler fra nr. 314

Flere numre fra 2011

Siden er vist 1504 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside