Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 314 – 11. november 2011 – side 9

Finanssektoren fyrer på livet løs

Lars Henrik Carlskov

Det tempo, hvormed finansverdens topchefer og bestyrelsesmedlemmer tildeler sig selv lukrative løn- og bonusordninger, overgåes tilsyneladende kun af den hastighed, hvormed de lukker arbejdspladser.

Således har de siden den økonomiske krises start for tre år siden nedlagt omkring 10 pct. af arbejdspladserne i banksektoren. Denne lukning af arbejdspladser er eksploderet de seneste måneder, der har budt på den ene fyringsrunde efter den anden hos bankerne.

I august meddeler Nordea således, at koncernen nedlægger 2.000 arbejdspladser, heraf mellem 500 og 650 i Danmark. Det sker samme dag som Amagerbanken fyrer 60 medarbejdere.

22. september er datoen, hvor Jyske Bank offentliggør, at 250 stillinger fjernes og hvor SparNord kan berette om 50 fyringer.

Fire dage senere siger BankInvest farvel til 21 ansatte. 11. oktober er det Sydbank som skiller sig af med omkring 100 medarbejdere.

Dette overgåes dog af Danske Bank, der 1. november bebuder, at virksomheden vil fjerne 2.000 jobs. Dagen efter øges antallet af fyrede i den danske finanssektor med 40 ansatte fra Max Bank.

Den ovenstående liste er vel at mærke ikke komplet, men den taler sit tydelige sprog om en branche i dyb krise.

Det er således ikke på baggrund af en imponerende evne til at skabe arbejdspladser, at bankernes direktører og bestyrelsesmedlemmer modtager deres gigantiske lønninger og bonusser.

I de kommende måneder vil der givetvis blive føjet endnu flere til den i forvejen lange liste over fyringer og lukning af arbejdspladser i finanssektoren.

Flere artikler fra nr. 314

Flere numre fra 2011

Se flere artikler af forfatter:
Lars Henrik Carlskov

Siden er vist 1459 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside