Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 315 – 9. december 2011 – side 1

De rigtige nasserøve sidder på Børsen

Juletidens glade budskab om gavmildhed og kærlighed til sin næste er blevet indledt med et angreb på ”de forkælede” kontanthjælpsmodtagere. Angrebet kommer ikke kun fra de borgerlige – selv den nye regering forfalder til denne pinlige klassehetz.

Denne absurde mediekampagne dækker over en virkelighed med global krise, der kun bliver værre hver eneste dag med stigende arbejdsløshed som følge. Samtidig forsøger man med angrebet at skabe splittelse imellem de dele af arbejdsklassen, der har et job, og dem som ikke har et job og er på kontanthjælp.

Imens alt det sker, er de rigeste sluppet væsentligt billigere, end de havde troet ved den nye regerings finanslov. Finansloven rummer ingen ny beskatning af de milliarder, som Mærsk hiver op af vores Nordsø. Et løfte som alle regeringspartier ellers snakkede flot for inden valget. Der bliver ingen millionærskat, som ellers var en del af S-SF’s valgløfte.

I stedet bliver det en krisepolitik, der fortsætter med nedskæringer. Dagpengereformen og efterlønsreformen videreføres med den nye regering. De skamløse høje billetpriser på offentlig transport stiger, og regeringen indfører ekstra afgifter, der kommer til at ramme arbejderklassen allerhårdest.

Enhedslisten har i hele sagen om kontanthjælpsmodtagere kørt virkelig god stil, og har konsekvent snakket de borgerlige og regeringen imod. Desværre har de også for første gang nogensinde stemt for statens finanslov, som ikke indeholder mange væsentlig forbedringer, men rigtig mange forringelser, uden nogen nævneværdig modstand inde i partiet.

Herfra skal der lyde en opfordring til alle socialister om at tage erfaringerne fra det begivenhedsrige år 2011 videre ind til 2012. Vi gør det for let for magthaverne det kommende år, medmindre vi starter med at organisere os og bygge lokal modstand op fra neden.

Se også:
SAA 315: Nasserøvene er politikerne, bankerne og de store virksomheder

Flere artikler fra nr. 315

Flere numre fra 2011

Siden er vist 1957 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside