Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 315 – 9. december 2011 – side 6

LFS idømt millionbod

Den 24. november blev LFS – Landsforeningen For Socialpædagoger – af arbejdsretten dømt til at betale en bod på 1 million kroner.

I en pressemeddelelse skriver LFS bl. a.:

Arbejdsrettens afgørelse er temmelig entydig til fordel for Kommunernes Landsforening.

Hvis man vil vide, hvad dommen handler om, så skal man læse, hvad KL’s kontorchef Karsten Thystrup udtaler til Politiken.dk, den 24. november 2011: ”Han (læs Karsten Thystrup) er generelt ganske godt tilfreds med, at LFS, som i årevis har været en torn i øjet på mange lokalpolitikere og kommuner på grund af sin aktivisme og store magt på børneområdet, har fået et rap over nallerne” og forsætter: ”Det er Arbejdsretten, der har idømt den magtfulde pædagogforening den store bod for at have »medvirket til at opfordre forældrene til at deltage« i forældreblokader i november 2009 på grund af planer om kommunale besparelser på børneområdet”.

LFS er nu dømt for både at stå bag strejker og forældreblokader i 2009. LFS, Københavns kommune og ikke mindst de forældre, der rent faktisk besluttede forældreblokaderne, ved, at LFS dømmes for noget vi ikke har gjort – men det ændrer ikke på dommen.

Det vidtgående i dommen er, at en fagforening nu kan dømmes for tredjemands handlinger, selvom disse hverken er medlemmer af organisationen, eller er personer, som fagforeningen, i dette tilfælde LFS, direkte kan påvirke og styre. Denne dom kan dermed få vidtgående konsekvenser for andre faglige organisationer, som har interessefællesskaber med brugere og borgere i landets Kommuner og Regioner.

LFS vil naturligvis studere dommen nøje og behandle den i vores politiske organer. Dommen må på ingen måde føre til, at LFS og den øvrige fagbevægelse bliver bange for egen skygge. Trods dommen vil LFS fortsætte med at forsvare ethvert angreb på velfærdsstaten og på vores medlemmers løn- og ansættelsesvilkår.

Hele pressemeddelelsen kan læses på LFS’s hjemmeside: www.lfs.dk

Se også:
SAA 315: Alternativ til nyliberalisme i 1:1

Flere artikler fra nr. 315

Flere numre fra 2011

Siden er vist 2367 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside