Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 315 – 9. december 2011 – side 15

Oslo

“Vi accepterer ikke racisme og intolerance!”

Tim Northover

Oslo, den 30. november -- 1.000 mennesker trodsede den kolde aften for at besvare opfordringen fra ’Landsorganisasjon i Norge’ (LO) til at fordømme racisme og forenes under temaet, “Ja til mangfoldighed – Nej til racisme”, med fakler, bannere, taler og musik.

Roy Pedersen, formand for LO, henviste til terrorangrebet af den fascistiske Anders Breivik den 22. juli, og lovede, at fagforeningen vil kæmpe for tolerance i et multikulturelt samfund, og erklærede at “dette var et angreb på vores kerneværdier af fællesskab og lighed.”

”Hvad skiller os, er den økonomiske ulighed. Multikulturalisme er vores styrke.”

Julia Banda Rasmussen, fra den norske postarbejder fagforening (POSTKOM), bakkede op om budskabet:
“Arbejderbevægelsen har altid arbejdet for at skabe et mere lige, retfærdigt og demokratisk samfund. Vi skal forsvare og kæmpe for disse værdier.“

Mandana Yousefi, ungdomssekretær for LO, talte også om hvordan de politiske ungdomsorganisationer har arbejdet sammen om at etablere en tværgående politisk enhed mod racisme og fascisme.

Men en tidligere hændelse gav en følelse af forargelse efter, at en ung mand fra den palæstinensiske asyl lejr i Oslo, blev arresteret på vej til demonstrationen.

Mohammed blev anholdt af civilklædte politibetjente og blev hurtigt sendt til asyl-fængsel, hvor han nu står over for nært forestående udvisning.

Der blev bekendtgjort, og en demonstration blev straks planlagt til den følgende lørdag.

Omkring 500 mennesker deltog i demonstrationen, som fik en meget positiv respons fra offentligheden, mens løbesedler der forklarede situationen blev uddelt.

Den generelle bekymring er, at dette kan markere begyndelsen på en masse-deportation af palæstinensere, uanset det faktum, at de norske udlændingemyndigheder helt klart ikke har samme kendskab til den sikkerhedsmæssige situation som FN’s Højkommissariat har.

Dette falder også i tråd med den racistiske højre-konservative politik der gennemføres over hele Europa, syndebukke er sårbare mindretal som en taktik til at aflede opmærksomheden fra den virkelige årsag til krisen.

Det virker som om, at de heller ikke forstår, at Muhammed kom til Norge, fordi han frygtede for sit liv. Nu står han over for frygten for samme konflikt, der drev ham fra hans hjem i første omgang.

(Læs mere på http://www.palestinerleir.no/)

Flere artikler fra nr. 315

Flere numre fra 2011

Se flere artikler af forfatter:
Tim Northover

Siden er vist 2008 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside