Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 316 – 13. januar 2012 – side 1

2011: Året for modstand – Hvad kan vi vente os af 2012?

I denne måned bliver det årsdagen for de tunesiske og egyptiske revolutioner der igennem massemobilisering af helt almindelige mennesker, som du og jeg, magtede at få smidt deres korrupte despoter på porten og skabe dybe sprækker i hele systemet.

Denne ild af modstand spredte sig til resten af Mellemøsten, nord på til ’den indigneret bevægelse i Spanien’ der ikke følte sig repræsenteret af deres politiske repræsentanter og i stedet tog byernes pladser, til grækerne der nu er i daglig kamp mod et system, der mere tydeligt end andre steder repræsenterer de europæiske banker og kapitalister frem for befolkningen.

Endelig blev 2011 året for Occupybevægelsen i USA, der formåede at trække en linie imellem de 99% af befolkningen og den resterende 1 % som ejer majoriteten af nationens værdier.

Det er nu gået op for enhver (selv borgerlige økonomer), at krisen er dyb, og det ser ud til at der er mere krisepolitik og flere nedskæringer i vente. Det gælder også i Danmark hvor vores nye socialdemokratiske statsminister brugte nytåret på at advare os om, at der ikke længere fi ndes hellige køer når staten skal spare.

Vi håber, at 2012 bliver året for modstand mod krisepolitikken.

Godt Nytår!

Flere artikler fra nr. 316

Flere numre fra 2012

Siden er vist 1646 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside