Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 317 – 13. februar 2012 – side 11

Danske Bank i politisk spil om Roj TV

Sonja Andersen Lange

Efter Byretten d. 10. januar dømte den kurdiske tv-station Roj TV for terror, har Danske Bank d. 1. februar spærret stationens konti i banken.

Det sker ifølge Danske Banks breve til de to selskaber bag Roj TV, fordi ”banken ønsker at sikre sig mod utilsigtet at understøtte pengestrømme, som kunne opfattes som medvirken til terrorisme”.

Men de har åbenbart ikke noget problem med, efter lukningen af stationens konti, at modtage de 500.000 kr., der ifølge Jiyan.dk er blevet indbetalt af Roj TV’s sympatisører – penge, som Roj TV ikke kan få adgang til.

Forsvarer for Roj TV Bjørn Emlquist siger til Politiken.dk, at ”Danske Banks adfærd er hysterisk og forkert. Det kan være, at Tyrkiet er en stor kunde hos dem – det ved jeg ikke. De har i hvert fald ikke noget retmæssigt grundlag for at beholde de penge”.

Danske Banks handling er en politisk handling, hvilket passer fint ind i det politiske spil, der er hele grundlaget for sagen mod Roj TV.

Wikileaks afslørede allerede tilbage i november 2010 nogle dokumenter, hvoraf det fremgår, at Tyrkiet ville støtte Anders Fogh som ny generalsekretær i NATO, hvis han lukkede eller ville ”undersøge det juridiske aspekt ved at lukke tv-stationen”.

Roj TV kører nu en fogedsag mod Danske Bank, og flere kurdere har boykottet banken i protest.

Flere artikler fra nr. 317

Flere numre fra 2012

Se flere artikler af forfatter:
Sonja Andersen Lange

Siden er vist 1670 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside