Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 318 – 16. marts 2012 – side 11

SD-racister mødt af larmende protester i Malmø

Tim Northover

Lørdag d. 10. marts 2012: Næsten 400 anti-racister samledes under forårssolen i Malmøs bymidte, for at stoppe Sverigedemokraterne (SD) i at sprede deres hadske, racistiske propaganda rettet mod store dele af Malmøs indbyggere.

Endnu en gang kunne SD ikke mobilisere en aktiv støtte og blev helt overvældet af den brede, folkelig modstand mod deres racistiske bevægelse.

På trods af deres omfattende lydudstyr, blev SD-gruppen på i alt 15-20 mennesker, med en kreds af skinhead-livvagter, fuldstændigt overdøvet af en karneval-lignende atmosfære til støtte for multikulturalisme.

Kenth Ekeroth (SD og medlem af parlamentet), havde til hensigt at lufte sine synspunkter om, hvordan den øgede kriminalitet skal bekæmpes.

Ekeroth, der undlod at nævne det forværrede økonomiske klima, er også en af hovedpersonerne i 'Counterjihad', en bevægelse, der har stærke bånd til organisationer som EDL og opfordrer til "væbnet kamp i gaderne mod multikulturalisme" – ideer og praksis, der i høj grad minder om den fascistiske massemorder Anders Behrings Breivik.

Den lille skare af Sverigedemokrater hilste også Robert Vahlgren velkommen. I 2010 marcherede han sammen med det svenske nazistparti (det tidligere Nationalsocialistisk Front). En klar påmindelse om, at det på ingen måde er en hindring at have nazistiske sympatier for at være aktiv i Sverigedemokraterne.

Den modstand der blev vist af en så forskelligartet gruppe af mennesker i forskellige aldre og etniciteter, er i høj grad takket være Malmös Nätverk Mot Rasism.

De har været engagerede i at organisere på arbejdspladser og skoler med henblik på at besejre racisme og forene den kamp til kampene mod de meget udbredte nedskæringer og forringede arbejdsvilkår.

Se også:
SAA 318: Svensk LO siger NEJ til Finanspagten

Flere artikler fra nr. 318

Flere numre fra 2012

Se flere artikler om emnet:
Sverige

Se flere artikler af forfatter:
Tim Northover

Siden er vist 2111 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside