Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 319 – 26. april 2012 – side 7

SF’s landsmøde

Katastrofe-kursen blev cementeret

SF’s højredrejning, der har ført til skuffelse, vælgerflugt og begyndende nedsmeltning i partiet, blev ved årets landsmøde slået fast med syvtommersøm.

Det skete på flere planer.

Først og fremmest fik højrefløjen flertallet i partiets landsledelse. Det betyder efter alt at dømme, at partiet i fremtiden bliver mere strømlinet på Villy Søvndal og Thor Mögers nye ”realistiske” og ”ansvarlige” kurs.

Op til landsmødet havde partiets venstrefløj fremsat en række forslag der skulle sikre partiet fik en mere solidarisk profil fx forslag om ejendomsskat og forslag vendt mod topskattelettelser og skattestop. Ingen af disse kom igennem, SF’s højrefløj formåede at spille på faren for splittelse i partiet.

I stedet for et parti der tog et selvkritisk blik på sin egen miserable tilstand, valgte man at lukke øjnene i, og samle sig om ledelsen.

Vi mener, at så længe SF vil vise ansvarlighed overfor kapitalismen, i en tid hvor systemet er i krise, vil det betyde nedskæringer, forringelser og dermed skuffelse. Når SF søger magt igennem regeringsdeltagelse og finder ud af hvor begrænset den er, skaber det afmagt og de føjer sig yderligere overfor kapitalismens konkurrencelogik.

Det er til stor skade for hele venstrefløjen, fordi det kun nu er Enhedslisten der kan rejse et banner mod krisepolitikken.

Flere artikler fra nr. 319

Flere numre fra 2012

Siden er vist 1428 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside