Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 319 – 26. april 2012 – side 14

England

Venstrefløjen vinder suppleringsvalg på krisespørgsmålet

Ingen aprilsnar: I Bradford fejrede 2000 mennesker d. 1 april, at venstrefløjs-alliancen Respect sejrede stort.

Ved at gøre sig til fortaler for investeringer for at skabe jobs, mod studieafgifter for at gå på universitet og mod privatisering af sundhedsvæsenet vandt tidligere Labourpolitiker George Galloway imponerende 56 % af stemmerne ved valget i Bradford – en by der er på størrelse med Århus.

De borgerlige medier begyndte straks at køre en hetz mod Galloway for at føre en særlig etnisk kampagne, men kommentatorerne måtte indrømme, at han også vandt i områderne hvor der primært bor hvide borgere.

Faktisk formåede Respect at bryde med det såkaldte ”biraderi” system hvor man stemmer ud fra familiære eller stammemæssige tilknytning frem for politisk tilhørsforhold.

De fleste af hans stemmer fik han blandt førstegangsvælgere og unge, fx opnåede han 85 % af stemmerne afgivet ved byens universitet. Hans konsekvente krigsmodstand, der betød at krigsmageren Tony Blair smed ham ud af Labour i 2003, var selvfølgelig også en faktor for hans succes, men primært skyldtes hans sejr, at han antændte et håb blandt de mange unge arbejdsløse i byen.

Labour og de konservative der henholdsvis blev nr 1 og 2 ved valget i 2010 i byen, tabte på vreden mod nedskæringer og krisepolitikken der lader de almindelige mennesker betale og de rigeste gå fri. Labour har i byrådet gennemført nedskæringer for mere end 608 millioner kroner hvilket har betydet mere end 1000 borgere har mistet deres arbejde.

Som en ung kvinde udtalte ”jeg vil gerne gå på universitet, men jeg har ikke råd til det med de studieafgifter”. ”Min familie har altid stemt Labour men intet har forandret sig”.

Flere artikler fra nr. 319

Flere numre fra 2012

Siden er vist 1536 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside