Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 320 – 1. juni 2012 – side 9

Trepartsforhandlingerne

Kasper Pauli Pedersen

Allerede inden trepartsforhandlingerne blev skudt i gang, var der blæst til angreb mod arbejderklassens tilkæmpede rettigheder.

Regeringen havde meldt ud, at der var planer om at skrotte helligdage eller feriedage. LO’s formand Harald Børsting erklærede hurtigt sin velvillige forhandlingsvilje, også på trods af at eventuelle afskaffelser stod – og står – i skærende kontrast til medlemmernes ønsker.

De omtalte dage skal skrottes for at øge arbejdsudbuddet, da regeringen forventer, at væksten i dansk økonomi vil tage til i styrke, og det kan give potentiale for en betydelig jobskabelse.
Regeringens forventninger er dog det rene spåkoneri, og det eneste der kan stilles i udsigt, som sikker konsekvens af at afskaffe eksempelvis helligdagene er, at regeringen bringer jobs i fare.

Selv hvis man på lang sigt skulle spille med på regeringens spådom om, at vi får brug for 6000 flere hænder på arbejdsmarkedet i 2020, er der ikke grund til panik, idet det fremgår af Danmarks Statistik, at arbejdsstyrken øges med 8.210 personer fra 2013 til 2020.

En regering burde være bevidst om ovennævnte, og det der står tilbage er derfor indtrykket af en marionet-regering, der agerer arbejdsgivernes lydige skødehund. En regering der gerne lyver i bestræbelserne på at indfri den reelle dagsorden bag forslaget, nemlig at gøre arbejdsløshedskøen længere for at trykke reallønnen, og dermed forbedre vilkårene for arbejdsgivere der i forvejen, aldrig har bidraget til regningen på krisen.

Udsigten til at netop det scenarie inden længe bliver til virkelighed, under de igangværende trepartsforhandlinger, har vækket dele af en slumrende fagbevægelse på opfordring fra fagligt aktive, og det tyder på, at et oprør ulmer.

LO Region Midtjylland har således indkaldt til en faglig landskonference om trepartsforhandlingerne, en konference, hvor regeringens kurs også skal drøftes med politiske ordførere og gruppeformænd fra S og SF.

Formanden for LO Horsens-Hedensted, Hans A. Sørensen, udtaler til det faglige netværk, Fagligt Ansvar, at regeringen for det første godt kan glemme alt om, at der er behov for øget arbejdskraft, samt at de vil drøfte centrum-venstres fremtid.

Der er noget der tyder på, at politikerne ikke er klar over, hvor bekymrede de er. De vil gerne se en centrumvenstre-regering fortsætte, men det forudsætter at den snart begynder at vise forskellen på den tidligere og den nuværende regering.

Der efterlyses derfor klarere skel, og man er faktisk chokeret over, at regeringen har ”stjålet” Løkkes og Dansk Arbejdsgiverforenings argumenter, når det handler økonomi og arbejdsudbud.
Den faglige landskonference finder sted den 1. juni i Horsens.

”Når lønmodtagerne har tilsluttet sig overenskomster med reallønstilbagegang, så mener jeg også, at man bør tage på sig som politiker at gennemføre en lidt langsommere stigning af overførselsindkomsterne.”

Thor Möger Pedersen, Berlingske Tidende, 27. maj, om skattereformen der skal tage 3 milliarder fra førtidspensionister, kontant- og dagpengemodtagere.

Flere artikler fra nr. 320

Flere numre fra 2012

Se flere artikler af forfatter:
Kasper Pauli Pedersen

Siden er vist 1895 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside