Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 320 – 1. juni 2012 – side 9

Folkeforsamling 4. juni

Vil vi et ”ekskluderende fællesskab”?

Anders Bæk Simonsen

Socialistisk Arbejderavis satte Claus Jansson, initiativtager og medarrangør af “Folkets Parlament”, i stævne til en snak om hvad meningen nu var med det her initiativ.

Hvorfor skal folk dukke op til Folkets Parlament den 4. juni på Rådhuspladsen?

Indledningsvis så må jeg jo konstatere at der er rigtigt mange valide grunde til at folk bør deltage i Folkeforsamlingen på Rådhuspladsen den 4. juni.

Der er rigtig mange enkelt sager og synspunkter for forskellige samfundsgrupper, som i dag ikke bliver hørt – eller endnu værre bliver hørt men ignoreret.

Ser vi et øjeblik på helhedsbilledet, så er det DÉR vi alle bør være opmærksomme. Det, vi i dag har som et solidarisk fællesskab som inkluderer alle, der er den politiske linje fremadrettet fokuseret på at lave om til et arbejdsmarkedsfællesskab for dem i arbejde. Dette nye fællesskab er et ekskluderende fællesskab der ikke levner plads til dem, der ikke formår, ikke har evnen eller ikke har heldet til at deltage i arbejdsmarkedsudbuddet som ordinært ansatte. Dette nye fællesskab skal finansieres via nedskæringer for de svage samfundsgrupper på såvel økonomi, rettigheder og retssikkerhed.

Dette vil ufravigeligt blive til et opgør imellem dem der har arbejde og dem der ikke har.

Politikerne kalder for at forhindre folk i at blive parkeret på offentlig forsørgelse, hvilket er en politisk stempling af folk ene og alene på baggrund af deres sociale status og erhvervsevner. Dette er en forskelsbehandling som ingen dansker bør acceptere.

Hvordan undgår man, at Folkets Parlament bliver en isoleret protestbegivenhed fra en gruppe borgere der af politikere opfattes som svage eller måske decideret en belastning af systemet?

Der er ingen lette løsninger. Vi har alle som danskere i al for lang tid ladet stå til og regnet med at den lovgivende forsamling ville agere efter normal politisk praksis under hensyntagen til de danske værdier. Deri ligger opgaven: at få folk til at søge oplysninger – tage stilling og træffe deres egen beslutning. Målsætningen er at få folk til at tage stilling, tage stilling inden de folkevalgte har gjort det for dem.

Hvis den brede støtte, som Folkeforsamling har nu også fremadrettet fortsætter, så er der grund til håb. Grund til at tro at vores danske rettigheder: ytringsfrihed og forsamlingsfrihed kan bane vejen for en ny politisk holdning i Folketinget. En holdning der baserer sig på solidaritet og inkludering af alle borgere i det rette fællesskab.

Kun ved at gentage sine argumenter kan man få andre til at tage stilling. Dette skal ske ved kravet om dialog – indflydelse og fællesskab.

Konklusionen er at vi kommer videre et skridt ad gangen, med debat og andre events – måske hvis vi tvinges når vores fødder skridt for skridt helt ind i folkestyrets lovgivende forsamling.

Læs mere om begivenheden på: www.folketsparlament.dk
Tilmeld dig eventet på Facebook søg blot under ”Folkeforsamling”

Flere artikler fra nr. 320

Flere numre fra 2012

Se flere artikler af forfatter:
Anders Bæk Simonsen

Siden er vist 2187 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside