Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 320 – 1. juni 2012 – side 15

Det er vores regering der går i krig!

Lene Junker

Nej Til Krig holdt sin årlige landskonference den 12. maj.

Her hørte vi forfatteren og Syrien kenderen, Bjørn Meidell, berette om syrernes oprør mod undertrykkelse, korruption og fattigdom. Vi fik en detaljeret beskrivelse af de forskellige grene af den syriske opposition. Bjørn Meidell advarede mod en militær indsats a la Libyen, selvom dele af den syriske opposition ønsker det.

Mehrdad Sabrurii fra Internationalt Forum gav et generelt billede af situationen i Mellemøsten, der konkluderede at imperialisterne ingen faste venner har, kun faste interesser. Derfor skal vi gå imod Danmarks, NATOs og Vestens militære indblanding.

Lene Junker fra Nej Til Krig fokuserede på vores opgaver herhjemme. Der er her vi kan gøre den største og vigtigste forskel mod krig og for global retfærdighed.

Det er vores regering, som praler af indsatsen i Libyen, forsætter med at sende danske soldater i døden i Afghanistan for at få en ”ærefuld” afslutning på en tabt krig. Det er vores regering, som bruger 25 mia. årligt på Forsvaret og som ønsker at fortsætte den aktivistiske udenrigspolitik.

Det er vores regering, som sender afghanske flygtning tilbage, selvom der allerede er 6 millioner flygtningene i det krigshærgede land. Det er vores regering, som ser igennem fingre med at danske rederier fragter våben rundt i verden. Og det er vores regering, som støtter danske våbenproducenters muligheder for at tjene penge på andres død og ødelæggelse.

Nej Til Krig er et lille netværk. Men vi har muligheden for at blive stærkere, fordi vi har stor sympati i befolkningen og fordi vi kan omsætte vores holdninger til handling og aktivisme.

Landskonferencen sagde farvel og tak til gamle kammerater, som gik ud af Nej Til Krigs landskoordinering. Den sagde samtidig goddag og velkommen til en flok nye og yngre kræfter.

En arbejdsgruppe er nu i gang med at forberede aktiviteter såsom en konference om Afghanistan på Afghanistans uafhængighedsdag den 19. august og demonstrationer mod krigen, men ikke soldaterne på flagdagen den 5. september.

Hold dig orienteret på www.nejtilkrig.dk eller http://www.facebook.com/groups/33679558347/

Flere artikler fra nr. 320

Flere numre fra 2012

Se flere artikler af forfatter:
Lene Junker

Siden er vist 1785 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside