Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 321 – 1. juli 2012 – side 15

København

Folkets Parlament på Rådhuspladsen

Jens F Andersen

Mandag den 4. juni samlede Folkets Parlament ca. 500 mennesker til demonstration på Rådhuspladsen i København, mod regeringens planlagte forringelser for flexjobbere og førtidspensionister.

Demonstrationen startede med en tale af Claus Jansson, talsmand for Folkets Parlament. Han gjorde i talen opmærksom på nødvendigheden af, at stå sammen mod forringelserne mod den gruppe mennesker, der vil komme i klemme med Flexjob/fortidspensionsreformen.

Senere var der taler ved bla Allan Krautwald, fra Syg i Svendborg, Finn Sørensen EL, og Dennis Kristensen FOA. Til slut var der også talere fra Occupy KBH.

Af kunstneriske indslag kan nævnes Fri Galaxe, Indre Klang, Wafande og LP Simonsen.

Hvem er Folkets Parlament?

Ideen omkring Folkets Parlament opstod på Facebook. En gruppe mennesker der selv oplever flexjob og førtidspension, gik sammen mod de kommende forringelser. Det der i starten skulle være en spontan demonstration, sendte pludselig ringe videre ud.

Der blev indledt et samarbejde med Occupy KBH, SUF og IS. Dette betød i første omgang et møde, inden demonstrationen på Rådhuspladsen, hvor det blev besluttet at videreføre samarbejdet.

Vigtigheden af samarbejde

Det den gruppe der startede Folkets Parlament satte i gang med deres store engagerede arbejde, skulle gerne fortsætte. Det er utroligt vigtigt at venstrefløjen går sammen om et konstruktivt samarbejde, som på sigt kan presse vores regering til en mere social afbalanceret politik.

Uden en stærk venstrefløj, er faren for, at vi de næste mange år, skal opleve en videreførelse af 10 års blå liberal politik, meget stor.

Hvad kan den enkelte gøre

Det Folkets Parlament satte i gang i København, kan også sættes i gang i andre byer. Det kræver kun samarbejde. Overalt er der mange politisk aktive mennesker på venstrefløjen. Det kræver kun de finder samme i et udenomsparlamentarisk arbejde.

Som det er kendt, er Enhedslisten ikke længere støtteparti for regeringen. Enhedslisten har ligeledes meldt ud, at skal de stemme for den kommende Finanslov, skal forringelserne for kontanthjælpsmodtagere og førtidspensionister føres tilbage krone for krone.

Her ligger der for os også et stort arbejde i, at holde dem fast på det. Sker det ikke, vil der komme en splittelse på venstrefløjen, som det vil tage mange år at oprette igen.

Afbrydelsen i trepartsforhandlingerne viste, at det nytter at protestere. Medlemmerne i fagforbundene sagde nej til at afgive helligdage/fridage. De sagde også nej til at arbejde mere.

Men trepartsforhandlingerne kan blive genoptaget. Flere fagforbund ønsker dette. Det er bestemt også vigtigt her, at vi, som venstrefløj fortsætter med at sige nej. Vi skal gå ud i fagforbundene og på arbejdspladserne, for at gøre opmærksom på konsekvenserne.

Der ligger et stort arbejde forude. Men vi kan gøre det. Det viser historien. Også i andre lande. Demonstrationen den 4. juni var kun første skridt. Der vil komme flere. Den 4. var vi ca 500 mennesker. Næste gang bliver vi 1000 osv. osv. For kun sammen er vi stærke.

Flere artikler fra nr. 321

Flere numre fra 2012

Se flere artikler om emnet:
Krise og modstand (DK)

Se flere artikler af forfatter:
Jens F Andersen

Siden er vist 2045 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside