Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 322 – 17. august 2012 – side 5

Grådige bankfolk

Det er kommet frem, at de samme bankchefer både fastsætter renten og kontrollerer, om den er rigtig sat. Det har fået landbruget til at frygte, at de er blevet snydt for millioner af kroner af bankerne. Også almindelige arbejdere med lån i bankerne kan være ramt.

Cibor-renten er med til at fastlægge niveauet for andre rentesatser. Den fastlægges af seks danske og to udenlandske banker.

Der eksisterer et kontroludvalg, som skal overvåge Cibor-renten, men det viser sig, at de fem som sidder i kontroludvalget, er bankchefer i fem danske banker, som er med til at fastlægge Cipor-renten. Og ikke nok med det: de fem er chefer for de afdelinger i bankerne, som har ansvaret for at fastsætte Cipor-renten. Det har Børsen afsløret.

De fem danske banker er Danske Bank, Nordea, Jyske Bank, Sydbank og Nykredit.

Den ene af de to udenlandske banker, der har været med til at fastlægge Cipor-renten, trækker sig fra udvalget den 27. august. Det er Englands næststørste bank Barclays, som er blevet midtpunkt i en lignende bankskandale i England.

Her har banken manipuleret med Lipor-renten (svarende til den danske Cipor-rente) for at komme bedre igennem krisen. Skandalen har tvunget bankens direktør Bob Diamond til at træde af.

Se også:
SAA 322: Billioner i skattely

Flere artikler fra nr. 322

Flere numre fra 2012

Siden er vist 1261 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside