Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 322 – 17. august 2012 – side 12

Vi gør Flagdagen til en Fredsdag den 5. september

Lene Junker

Der er ikke meget debat om det faktum, at Danmark siden 2001 har været krigsførende nation og deltaget i 3 mislykkede krigseventyr i Afghanistan, Irak og Libyen.

Danmark har bidraget til at ødelægge disse lande, dræbe hundredtusinder civile og sendt millioner på flugt – blot for at kunne hjælpe nye undertrykkende og korrupte, men mere samarbejdsvillige ledere til magten i Afghanistan, Irak og Libyen.

På den årlige Flagdag den 5. september bruges danske soldater under massiv mediedækning til at skabe den sympati for krigene, som de ansvarlige politikere ikke kan skabe ved at tale om krigene i sig selv. Krigene retfærdiggøres, så tabene giver mening og ikke er forgæves.

Flagdagen er et udtryk for den militarisering af samfundet, som mere end 10 års krigsdeltagelse har medført. Indtil 1.1.12 har 45 ansatte i Forsvarets Medie Center brugt omkring 30 mio. kr. årligt på ”formidle” budskabet om de gode og nødvendige krige.

På Flagdagen omtales den militaristiske udenrigspolitik som en humanitær intervention, som kan bringe Danmark ud i nye krige.

På flagdagen vil alle partier fra DF til SF bekræfte det forsvarsforlig, som årligt beslaglægger 25 mia. skattekroner.

Vi kan i stedet gøre Flagdagen til en dag, hvor krigsmodstanden synliggøres gennem møder, kulturelle aktiviteter, aktioner, uddeling af flyers mv. og diskutere Afghanistankrigen og dens menneskelige omkostninger. Pege på at nedrustning og global retfærdighed er alternativer til krig, og at skattekronerne kunne bruges meget bedre på jobs og velfærd.

Vi skal sige:
· Nej til Krig – husk alle krigens ofre
· Støt vore soldater – træk dem hjem
· Giv freden en chance – træk tropperne hjem fra Afghanistan.
· Afghanerne er ikke vores fjender – mød dem med respekt – lad dem bestemme selv.
· Nedrustning og fred – brug pengene på jobs og velfærd
· Stop dansk våbenproduktion

Nej Til Krig har inviteret ”alle gode kræfter” til at gøre Flagdagen til en Fredsdag. Der har været afholdt og skal afholdes en række oplysnings og planlægningsmøder.

På nuværende tidspunkt ved vi, der vil blive aktioner/happenings/uddeling af flyer flere steder i København, i Odense, Randers og Århus.

Den videre organisering sker på Facebook eventen: ”Vi vil gøre Flagdagen til en Fredsdag den 5. september”. Der vil man kunne følge med i, hvad der sker hvor, og man vil kunne dele hinandens ideer og materiale.

Flere artikler fra nr. 322

Flere numre fra 2012

Se flere artikler af forfatter:
Lene Junker

Siden er vist 2030 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside