Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 323 – 27. september 2012 – side 3

Elsker Amager – hader racisme

En onsdag morgen i september vågnede amagerkanerne til en bydel, der var noget nær renset for nynazistisk propaganda og pyntet med ca. 4000 klistermærker, der afviser racehad, islamofobi og fascisme.

Gennem det sidste års tid har Amager været mål for tiltagende nynazistisk propaganda. Mest synligt har Danskernes Parti, tidligere DNSB-leder Daniel Carlsens nye parti, været med deres racistiske klistermærker, plakater og sågar husstandsomdelte flyers. Racismen har dog kastet lange dystre skygger over Amagerbro i nogle år efterhånden.

»Skal du have én med battet, dit perkersvin«

Uhyggeligst bliver det, når gerningsstedet for det ene af bydelens formentlig mindst to racistiske mord de senere år, skændes på årsdagen af ukendte gerningsmænd.

Hvert år har de efterladte til ofret, et 16-årigt avisbud med indvandrerbaggrund, lagt blomster og tændt lys på det gadehjørne, hvor den unge dreng i 2008 blev slået ihjel af tre unge racister med et boldtræ.

Det sidste, den 16-årige hørte inden det dræbende kølleslag, har vidner gengivet som "perkersvin". Natten efter årsdagene har der været hældt rød maling ud over stedet og blomsterne. Det løber selvsagt koldt nedad ryggen ved sådan et syn.

Her på Amager tilhører de fleste af os arbejderklassen, og en del heraf har anden baggrund end dansk. Der er også sociale problemer i arbejderkvartererne herude. Disse problemer bunder i fattigdom og ulighed i klassesamfundet. Nazierne er galt afmarcheret, hvis de tror, at folk her ude sparker nedad og giver folks hudfarve, kulturbaggrund eller religion skylden for samfundsmæssige problemer. Nynazisme har intet at byde på.

Så amagerkanske medlemmer af Internationale Socialister og Enhedslisten havde slået kræfterne sammen med aktivister fra Antifascistisk Aktion, Socialistisk Ungdomsfront og studerende fra et lokalt kollegie for i samlet flok at tage gaderne tilbage.

Nogenogfyrre fremmødte delte sig i grupper og tog ud på ruter, bevæbnet med mange forskellige typer klistermærker, ligesom IS'ere også klæbede plakater op. Alt nazistisk propaganda blev revet ned, renset af og erstattet af antifascistiske budskaber. Aktionen var en succes og vil om nødvendigt blive gentaget igen og igen.

Antifascisme en pligt for organiserede socialister

Fascismen står for det stikmodsatte af socialisme, og racismen er, som vi ved et historisk uhyggeligt redskab til at splitte og vende arbejderklassen mod hinanden og på den måde styrke den herskende klasses magtposition.

Derfor vil yderligere forsøg fra naziernes side på at vinde lokal opbakning på Amager også blive mødt med yderligere modstand.

Naturligvis i første omgang fra organiserede socialister, men sandelig også fra helt 'almindelige mennesker', som bor her ude.

Vi så hvordan tusinder af århusianere gå på gaden imod fascismen i foråret. Så meget desto mere vil vi på Amager stå sammen om at afvise svineriet før det vokser.

Flere artikler fra nr. 323

Flere numre fra 2012

Siden er vist 1777 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside