Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 323 – 30. oktober 2012 (Kun online)

Dagpengene

Behov for stærke protester

IS/U

”Enhedslisten opgiver dagpengeændringer” – sådan hed det på DR's hjemmeside og mange andre steder mandag aften.

Enhedslisten har tilsyneladende erkendt, at regeringen ikke vil ændre dagpengereglerne i forbindelse med finanslovsforhandlingerne, og man forsøger nu at lave en delaftale om en midlertidig redning af de dagpengetruede. På den måde håber man at kunne stemme for delaftalen uden at stemme for den samlede finanslov.

Men udtalelsen har betydet, at der er rejst tvivl om, hvor vidt EL er ved at ”sælge ud” og ”blive et nyt SF”. Det tror vi ikke på. Men med hele hemmelighedskræmmeriet omkring forhandlingerne er der behov for et ”modpres” over for ELs forhandlere.

Derfor opfordrer vi til at støtte net-underskriftsindsamlingen Enhedslisten skal ikke slække på dagpengekrav!(www.skrivunder.net/enhedslisten_skal_ikke_slakke_pa_dagpengekrav)

Vi opfordrer desuden til at lave udtalelser i EL-afdelinger og andre steder, som klart siger fra over for studehandler. Og vi opfordrer til, at man i EL-afdelinger, faglige organisationer og på arbejdspladser m.v. diskuterer, hvordan vi kan laver synlige protester, demonstrationer og strejker mod regeringens nedskærings-politik.

Vi har brug for, at Enhedslisten står fast, når alt andet rykker til højre. Enhedslisten har ikke meget at skulle have sagt inde i folketinget. Vi skal i stedet erkende, at vores styrke ligger i at mobilisere uden for folketinget for at lægge pres på regeringen, så der kommer reelle løsninger for dagpenge-truede, fleksjobbere, førtidspensionister og alle andre grupper, som regeringen angriber.

Det må nu være klart, at EL ikke kommer til at stemme for en finanslov sammen med SRSF-regeringen.

Daglig ledelse i Internationale Socialister

Flere artikler fra nr. 323

Flere numre fra 2012

Se flere artikler af forfatter:
IS/U

Siden er vist 3089 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside