Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 324 – 2. november 2012 – side 10

Hjemløses ejendele brændt af kommunen

Anders Bæk Simonsen

Forargelsen blandt flere københavnere var stor, da det kom frem, at Københavns Kommune og politiet d. 17 oktober fjernede mere end 50 hjemløses personlige ejendele såsom dokumenter, pas, soveposer og tøj fra Folkets Park på Nørrebro. Foreningen Blå Kors kontaktede politiet for at få ejendelene tilbage, men her var svaret, at ejendelene var værdiløse og derfor kørt til forbrænding.

Kommunen fortæller, at den har forsøgt at advarede de hjemløse om at man ville rydde parken, men fordi de ikke kunne eller ville forstå dansk, opfattede de ikke signalet. Vil det virkelig sige at man ikke forsøgte sig på engelsk, som jeg ved flere af de hjemløse i parken faktisk taler?

Stor opbakning

Mange privatpersoner, 3F ungdom og en større brugskæde har alle vist stor opbakning og doneret penge, tøj og soverposer til foreningerne Blå Kors og Hjælperiet/Giv din hånd i en sådan grad, at førstnævnte nu faktisk har et mindre lager til dem der kommer i nød i de næste måneder.

Men de hjemløse fra Folkets Park mangler stadig deres identitetspapirer.

Ø vil have undersøgelse af kommunen – DF vil have flere aktioner mod udenlandske hjemløse

Enhedslisten har rettet henvendelse til socialministeren for at få en redegørelse over forløbet der i Folkets park d. 17 oktober. Imens har Dansk Folkeparti efterlyst flere politiaktioner mod udenlandske hjemløse og ser ”ingen grund til at kritisere myndighederne” så længe det drejer sig om udenlandske hjemløse.

Efterspillet

Københavns Kommune har efter den omfattende kritik meldt ud, at de i fremtiden vil foretage sådanne oprydninger på en anden måde. Ifølge kommunen vil de fremtidigt skilte med advarsler på flere sprog, personlige ejendele skal opbevares i depoter ”nogen uger”, og de er allerede i gang med en ”dialog” om at få udleveret nye pas til dem, der mistede deres som følge af kommunens oprydning.

På baggrund af sagen har landsforeningen for hjemløse, SAND, kritiseret staten for lovgivning der betyder at de udenlandske hjemløse ikke må bo på de danske herberger, og advarer om flere og øgede lidelser blandt den gruppe når vinteren tager til.

Flere artikler fra nr. 324

Flere numre fra 2012

Se flere artikler af forfatter:
Anders Bæk Simonsen

Siden er vist 1789 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside