Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 324 – 28. november 2012 (Kun online)

Solidarisk opråb fra Vestegnen

Bo Nielsen

Tirsdag den 27. november 2012 var der indkaldt til demonstration under titlen ”Nej til social massegrav! Et solidarisk opråb fra Vestegnen”.

Dagens demonstration foran Glostrup Kirke i Københavns vestegn var endnu et eksempel på hvordan græsrodsinitiativer rykker ud i landet i kampen mod regeringens nyliberale angreb på arbejderklassen og de fattigste i samfundet.

Samtidig gik venstrefløjsaktivister på gaden i Odense under titlen ”Solidaritet eller frit fald”.

En del af Europa

På demoen foran Glostrup Kirke var symbolikken klar: papkasser udsmykket med kunst af hjemløse samt suppekøkken sendte tankerne til Sydeuropa, hvor netop hjemløshed og folkekøkkener er blevet dominerende i gadebilledet i storbyer.

Arbejdsløshed og desperat fattigdom er den direkte konsekvens af de europæiske regeringers brutale nedskæringer og krisepolitik, der kommer banker og arbejdsgivere til gavn, men er et levende mareridt for millioner af almindelige mennesker, der mister deres jobs, deres velfærdsydelser og bolig.

Små protester

Selvfølgelig ville vi gerne have set tusindvis af Glostrups arbejdere og dagpengemodtagere møde op, så havde vi kunnet lægge et virkeligt pres. Men det er ikke muligt lige nu og derfor ikke den afgørende parameter at måle efter.

Det vigtige i øjeblikket er, at der findes en kerne af aktivister, der insisterer på at bygge noget op.

Et gennemgående argument, man mødte blandt demonstranterne i Glostrup var, at dette kun er begyndelsen, at der må bygges modstand op fra neden.

Det vil kræve tålmodighed, eftersom at hverken de såkaldte arbejderpartier eller fagforeningerne lader til at være klar til at slås for tiden. Men derfor er det så meget mere vigtigt at græsrødderne – også på Vestegnen – er klar på at løfte deres del af opgaven.

Plej spirerne, græsrødder!

Denne eftermiddag var det aktivister fra forskellige lokalafdelinger af Enhedslisten på Vestegnen, der havde taget initiativet, og dét på en måde, hvor det ikke blev en partipolitisk manifestation, men et klart græsrodsinitiativ.

Formålet med aktivismen var at bygge op fra neden, at pleje de spirer, der skal blive til en bevægelse med styrken til at presse magthaverne. Vi ved at angrebene på arbejderklassen bliver værre, og at dét, at der er lokale netværk til at organisere utilfredsheden, er vigtigt.

Den anden vigtige del er, at vi taler sammen og udvider vores forståelse af hvad, der er af muligheder og udfordringer. Hvordan kan vi som venstrefløj gøre en forskel?

Med dagens demo blev der skabt nye kontakter og sendt et signal til andre græsrødder: Ansvaret er vores, vi starter småt for at forberede os på noget meget stort.

Den 7. december bliver der en aktion på et jobcenter i København under titlen: “Jobcentret er fyldt – hvor er jobbene?” Se mere på facebook.

Flere artikler fra nr. 324

Flere numre fra 2012

Se flere artikler af forfatter:
Bo Nielsen

Siden er vist 2986 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside