Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 325 – 14. december 2012 – side 6

Aktion ved jobcentre i Odense, Århus og København

Den 7. december var der aktioner mod dagpenge-angrebene landet over.

Aktion foran jobcenteret i Odense

I Odense samledes en flok aktivister fra initiativet ’Solidaritet eller frit fal’d foran jobcenteret. Vi delte løbesedler ud, til de som kom og gik, med opfordring til at blive aktive i initiativet, og vi havde taget en mail-liste med, hvor folk kunne skrive sig på med det samme. Vi havde også skilte med, så folk kunne se, hvorfor vi var der.

Alle vi mødte virkede glade for at se os, og selvom det ikke var alle som ville/kunne involvere sig, syntes folk alligevel, at det var godt, at nogen gjorde noget. Vi havde taget nogle pebernødder med, for at symbolisere hvad arbejdsløse bliver spist af med, som vi delte ud til folk, hvilket folk tog godt imod.

Århusianske arbejdsløse aktionerede

Lige som i en række andre byer, blev der 7. december protesteret i Århus mod de nedskæringer, der betyder, at tusinder af arbejdsløse efter nytår mister retten til at modtage dagpenge.

Således fyldte lidt over 40 aktivister, der havde medbragt skilte med paroler som ”job eller dagpenge” og ”vi spises af med pebernødder”, denne dag jobcenteret i Værkmestergade. Det skete som led i den landsdækkende aktion ”Jobcentret er fyldt – hvor er jobbene”.

Den lokale arrangør var Århus Arbejdsløshedsnetværk, der er et nystartet initiativ, som ønsker at samle alle arbejdsløse på tværs af fag og fagforeninger for at kæmpe for ordentlige forhold for de arbejdsløse, herunder retten til job eller dagpenge.

Lidt før jobcentrets lukketid kl. 14 forlod aktivisterne stedet igen, men Århus Arbejdsløshedsnetværk varsler nye aktioner i den nærmeste fremtid. Derudover mødes netværket ugentligt og har blandt andet jævnlige uddelinger af løbesedler ved byens jobcentre.

København

I København besatte omkring 100 mennesker et jobcenter i en time for at vise, at vi er rigtig mange som mangler jobs. Det var en succesfuld aktion som efterfølgende blev fulgt op med et møde for aktivisterne. Der er flere civile ulydigheds-aktioner i støbeskeen fra netværket “Solidaritet eller frit fald”. I flere netværk arbejdes der nu på at indkalde til et landsdækkende møde for at alle aktivister og arbejdsløse kan mødes og få endnu mere gang i gaden til foråret.

Se mere og bliv aktiv på facebook gruppen “Solidaritet eller frit fald”.

Flere artikler fra nr. 325

Flere numre fra 2012

Siden er vist 1740 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside