Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 325 – 19. januar 2013 (Kun online)

Erklæring fra Socialist Workers Bulletin (Nigeria)

Nigerianske tropper ud af Mali

Baba Aye

776 nigerianske soldater forventes at ankomme til Mali i dag for at støtte de franske styrkers angreb i det nordlige Mali. Yderligere 124 forventes senere at tilslutte sig, sammen med yderligere 2.000 soldater fra andre vestafrikanske lande.

Denne handling bekræfter Nigerias imperialistiske rolle i hele Vestafrika og er en opbakning til de franske angreb, som allerede har dræbt hundredvis med bombetogter på de tre vigtigste byer i Gao, Kidal og Timbuktu.

Hjælpeorganisationer forventer, at antallet af flygtninge fra kampene vil stige til 70.000 og omfanget af fejlernæring, som fordobledes sidste år, vil også stige. Som befolkningerne i Irak og Afghanistan har fundet ud af, så er vestlig imperialisme aldrig kommet for at bringe demokrati, men for at forsvare sine egne rå interesser.

Den nordlige del af Mali har lidt under stor fattigdom og få investeringer fra centralregeringen i årtier. I begyndelsen af sidste år overtog Tuareg-separatister det meste af regionen og erklærede Azawad som uafhængig stat.

Den nigerianske regerings aktion støtter blot franske og andre imperialistiske magters ret til at gribe ind efter forgodtbefindende i hele verden. Franske tropper bliver støttet af både USA og Storbritannien.

Den franske regering hævder, at angrebene er nødvendige for at forhindre spredning af islamisk terrorisme som en del af den amerikanske krig mod terror. Men den virkelige terror i verden i dag er fattigdom, der dræber omkring 3.000 mennesker hver dag. Dette svarer til et al-Qaeda angreb på størelse med 2001-angrebet på World Trade Center hver eneste dag.

Vi kræver, at den nigerianske regering straks trækker sine tropper ud af Mali.

Baba Aye er landsformand for Socialist Workers Bulletin i Nigeria

Oversat fra International Socialist Tendencys hjemmeside, 19.1.2013

Se også:
SAA 325: Fransk angreb på Mali er et imperialistisk projekt
SAA 325: Magthavernes racisme dækker over imperialistisk krig i Mali

Flere artikler fra nr. 325

Flere numre fra 2012

Se flere artikler af forfatter:
Baba Aye

Siden er vist 1615 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside