Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 327 – 11. marts 2013 – side 3

Det mener vi

En redaktør takker af

Jesper Juul Mikkelsen

Der er kommet ny redaktør og delvis ny redaktion på Socialistisk Arbejderavis. Vi vil starte med at sige mange tak til Anders Bæk Simonsen for et flot stykke arbejde med at løfte avisen til et niveau, som vi som politisk kollektiv kan være stolte af.

Den nye redaktion står nu med den opgave at skulle videreudvikle avisen. Vi står overfor den udfordring at lave en socialistisk, anti-kapitalistisk og aktivistisk avis, mens det røde “alternativ” i regeringen har ødelagt de sidste illusioner om at de står for en anderledes politik end de borgerlige.

Denne avis advarede allerede før valget, at denne regering ville blive vores modstander. Men selv vi er blevet overraskede over med hvilken iver S, SF og R er i gang med at angribe deres egen base; nemlig de mest centrale dele af arbejderklassens velfærd og sikkerhed.  Regeringens angreb stiller derfor utrolige store krav til den venstrefløj der er tilbage.

Hvordan bygger vi modstand? Hvad er det for svar, og i hvilken retning skal vi som socialister se? De, som er med til at demonstrere, protestere, organisere og sætte retning på kampen bliver stillet overfor mange nye spørgsmål. Helt konkret er spørgsmålet for mange aktivister, hvordan vender vi skuffelse til vrede og vrede til modstand?

Hvad er med i denne avis?

Denne avis vil forsøge at leve op til de krav, som angrebene og modstanden stiller til venstrefløjen. Vi vil forsøge at være aktivistens guide til mobilisering og mobiliseringens guide til sejr. Denne rolle har vi selv nogle svar på, men vi vil også forsøge at blive en avis, der får nogle af bevægelsens mange diskussioner ned på skrift og ud til flere.

Denne avis opfatter KL og regeringens angreb på lærerne som det mest centrale politiske spørgsmål for arbejderklassen og venstrefløjen. KLs angreb er, som de selv siger, et principielt spørgsmål, og derfor har de allerede nu varslet en stor-louckout. Men hvis arbejderklassen besvarer truslen om louckout med aktivitet og strejker kan angrebet ramme regeringen som en boomerang. omvendt hvis det lykkes KL at knække lærerene, vil andre grupper blive de næste.

SU-kampen er også central i denne avis. Ikke fordi angrebet er så stort, men fordi de studerende faktisk har reageret. Vi ser på vejen frem, problemerne og mulighederne i de studerendes bevægelse.

Ud over at komme rundt om Egypten, de arbejdsløse og Hugo Chavez, har denne udgave af Socialistisk arbejderavis noget som ingen andre kan tilbyde. Nemlig et helt tillæg om klassekampen og situationen i Grækenland, vel og mærke set indefra. 18 danske socialister har været på en hæsblæsende studietur til Athen, og de fire midterste sider i avisen er dedikeret til det håb og de advarsler, som aktivisterne har med hjem fra Grækenland.

Spred budskabet

Hvis du har kommentarer eller ønsker at bidrage med et læserbrev, så skriv til saa@socialister.dk. Hvis du ønsker at sælge avisen eller selv blive aktiv så skriv til isu@soclialister.dk.

Skuffelse skal gøres til vrede og vrede til handling – så kan regeringen stoppes. God læselyst.

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 327

Flere numre fra 2013

Se flere artikler af forfatter:
Jesper Juul Mikkelsen

Siden er vist 1850 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside