Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 327 – 11. marts 2013 – side 15

Sejr i kampen mod nazisterne

Sonja Andersen Lange

Demonstrationen mod Stop Islamiseringen Af Danmark (SIAD) den 23. februar var endnu et vundet slag mod nazismen og en klar sejr for den antifascistiske bevægelse. Men hvis vi skal blive ved med at vinde, så skal vi mobilisere bredere.

AFA (Antifascistisk Aktion) havde indkaldt til en moddemonstration mod SIAD, der havde proklameret, at de i kølvandet på mediestormen om chikane mod jødiske børn, ville demonstrere ned gennem Nørrebrogade.

Godt 200 personer mødte op til moddemonstrationen og flere forskellige organisationer på venstrefløjen var repræsenteret, herunder bl.a. folk fra AFA, SUF og IS.

SIAD havde allieret sig med personer fra miljøet omkring Danmarks Nationale Front og gjorde det dermed tydeligt for alle, at de ikke blot er en dybt racistisk organisation, men også nazistisk. Der var ca. otte personer fra SIAD og 12 personer fra miljøet omkring Danmarks Nationale Front.

Vi var mange flere end dem, og der er ingen tvivl om, at larmen fra lydvognen, vores kampråb samt folks medbragte klokker, fløjter trompeter og banjoer, gjorde, at nazisternes møde blev forstyrret. Og ingen i København var i tvivl om, at de var nazister – og at de ikke var velkomne.

Det var klart en sejr i dag. Vi grinede nazisterne ud af byen og gik derefter en sejrsrute tilbage til Blågårds Plads. Det er vores gader, vores København – ikke nazisternes. Det slog vi fast i dag.

Men hvis vi skal bruge denne dag til andet end at glæde sig over vores fine indsats, så må vi spørge os selv: hvad kan vi gøre bedre næste gang? For der bliver en næste gang. Fascismen vokser i hele Europa og det kan den også gøre her – hvis ikke vi kæmper imod!

Indsatsen i dag var god, fordi nazisterne ikke var flere end de var. Men det er vigtigt, at vi bliver ved med at være mindst ti gange så mange som dem, hver gang de viser sig. Derfor er det vigtigt at mobilisere bredt til antifascistiske demonstrationer.

Så vi skal vinde argumentet om vigtigheden af den antifascistiske kamp på vores arbejdsplads, vores studie, på jobcenteret, i vores fagforening og i vores lokalområde. Det er vigtigt, at vi får flere med i kampen mod nazisterne, så de aldrig nogensinde får en platform.

Flere artikler fra nr. 327

Flere numre fra 2013

Se flere artikler af forfatter:
Sonja Andersen Lange

Siden er vist 1179 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside