Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 327 – 31. marts 2013 (Kun online)

Folkeskoleelever går på gaden i protest

Jesper Juul Mikkelsen

Socialistisk Arbejderavis har talt med Mathias Nielsen, som går i 8.klasse, og Joyce La, som går i 9.klasse, begge på Grøndalsvænge skole i Københavns Nordvest kvarter. De er initiativtagere til demonstration til fordel for lærernes kamp og i protest mod skolereformen d. 10. april.

Elever

Hvorfor har I indkaldt til demonstration?

Vi har snakket meget om lockouten af lærerne i skolen, ogvi er blevet enige om, at det her er for meget. Vi vil ikke acceptere, at lærerne skal udsættes for det her. Derfor indkaldte vi eleverne fra 7., 8. og 9. klasse til et møde om, hvad vi kunne gøre. Og da der var rigtig meget støtte, besluttede vi at indkalde til demonstration.

Jeres demonstration har to temaer?

Ja, det er imod discount-undervisning og for at bevare retten til fritid. Det er imod heldagsskolen, fordi vi får jo ingen nye input, hvis vi skal gå op ad ned af de samme mennesker hele dagen.

Og hvad med alle dem der bliver mobbet i skolen? – De får det endnu værre, hvis de skal gå i skole hele dagen.

Fritidshjemmet var den bedste tid, da jeg var yngre. Det var noget man glædede sig til, hvor man kunne lege alt det man ville og komme væk fra skolen, men det forsvinder jo. Nu kommer heldagsskolen ikke til at ramme os, men det kommer til at ramme vores søskende. Ja, vi bliver nødt til at være der for hinanden.

Støtter I lærerne?

Ja, vi støtter lærerne 100 %. Vi ved hvor hårdt de arbejder. I samfundet bliver lærerne set som nogen, der ikke laver noget, men vi elever ved noget, resten af samfundet ikke ved. Lærerne er en stor del af vores udvikling, og de har stor indflydelse på, hvordan vi bliver som mennesker og kommer til at leve resten af vores liv.

Med den nye reform får lærerne næsten ingen forberedelsestid, hvilket betyder en længere, men dårligere undervisning for os elever.

Hvorfor tror I det nytter at demonstrere?

Der er behov for, at folk får en anden holdning til den her sag. Demokrati er jo folkestyre, så hvis vi kan få befolkningen med os, så tror jeg godt, at vi kan ændre noget. Små kampe hele tiden kan give det helt store udslag senere.

Hvad synes I, der er ved at sker med vores samfund?

Vi er godt i gang med at få et samfund hvor alting skal gå hurtigere.I nogen lande har de fået en utrolig stor vækst ved, at folk arbejder hårdt hele tiden, men de har ikke noget socialt liv, ligesom en robot.Hvis man ikke har noget socialt liv så er der ikke noget at leve for. Vi skal jo ikke ende som Nordkorea eller Kina.

Hvad kan man gøre?

Man skal komme til demonstrationen. Lige meget om man er ung eller gammel, skal man kommer og støtte os.Det gør en forskel.

Læs mere om demonstrationen Eleverne råber op! (Nej tak til skolereformen) 10. april på Facebook – del og spred. Der er forberedelsesmøde 4. april (se samme sted).

Flere artikler fra nr. 327

Flere numre fra 2013

Se flere artikler af forfatter:
Jesper Juul Mikkelsen

Siden er vist 4279 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside