Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 328 – 16. april 2013 – side 2

Sympati-konflikter nu!

Hvis vi ikke snart begynder at se nogle sympati-konflikter, kan det blive rigtigt svært for lærerne at vinde. Og et nederlag til en så svag regering er i den grad et unødvendigt nederlag.

Selv om fagforbundene er bundet i hoved og r.. af fagretslige regler, så står der intet i de fagretslige regler, der forhindrer de offentligt ansatte forbund i at indkalde til fælles, landsdækkende tillidsmandsmøde. Der står heller intet i reglerne, som forhindrer de kommunalt ansattes forbund i at varsle sympati-konflikt (som Dennis Kristensen har påpeget).

Så hvorfor kommer I ikke i gang, derinde på de bonede gulve? Det er jer, der står for tur næste gang!

Faglig venstrefløj efterlyses

Men i sidste instans, så kan regeringens angreb næppe slås tilbage uden at bryde med de fagretslige regler. (Det er trods alt regler, der er skrevet for at svække solidariteten.)

Når denne konflikt er ovre – forhåbentlig med en sejr – bliver der rigeligt med tid og grund til selvransagelse. Ikke mindst på den faglige venstrefløj.

Her må vi stille spørgsmålet: Hvilke midler skal der til for, at slå skiftende regeringers angreb tilbage? Vi kan ikke fortsætte som vi gør nu.

Flere artikler fra nr. 328

Flere numre fra 2013

Siden er vist 1982 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside