Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 328 – 16. april 2013 – side 4

Når frustration og vrede vendes til kollektiv handling

Lene Junker

Det er en meget utryg situation at være holdt ude fra sin arbejdsplads, sine elever og vante rutiner.

Men fra starten af lockouten er alle lærere mødt op foran deres skole. Det har sikret kontakten til ikke lockoutede kollegaer, forældre og elever. Men det har også skabt et stærkt sammenhold og fællesskab. Morgensamlingerne har været den base, hvorfra alle aktiviteterne blev planlagt. Det har også været her, man har delt sorger og glæder, fejret fødselsdage og diskuteret alle lockoutens nyheder.

De sidste mange måneder har lærere  måttet tåle at høre nedladende og løgnagtige historier om os som faggruppe. Det har gået mange på. Alle har haft et brændende ønske om at forklare befolkningen, hvad vores job gik ud på. Det fik vi så muligheden for og tiden til, da vi blev lockoutet.

Det er befriende at komme til orde og være med til at sætte  en dagsorden. Det styrker selvtilliden og det er også sjovt. Frustrationer og vrede er vendt til kollektiv handling, som så igen har givet lærerne større støtte i befolkningen.

Ingen ved hvad OK13 ender med, og vi står overfor kommunale besparelser, som vil presse hverdagen endnu mere – allerede fra august 2013. Men to ugers lockout har sat nye standarder for vores faglige aktivitet, som betyder at de faglige klubber på skolerne vil blomstre op. Vi vil have en stærkere og mere levende organisering og bevidsthed at møde fremtiden med. Dette vil også revitalisere og forandre Danmarks Lærerforening.

Lene Junker er lockout’et lærer

Billedtekst:
Helle, Corydon og Co. er bestemt ikke populære blandt de lockoutede – A-kraft NEJ TAK (Foto: Mette Kramer Kristensen)

Flere artikler fra nr. 328

Flere numre fra 2013

Se flere artikler af forfatter:
Lene Junker

Siden er vist 1876 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside