Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 328 – 16. april 2013 – side 5

Kender HK sin besøgstid?

Lisbeth Schmidt Jespersen

Som valgt til HK Hovedstadens repræsentantskab og delegeret til HK Privat og HK Danmarks Kongres har det været meget frustrerende at opleve sin fagforenings og forbunds manglende solidaritet med lærerne, som kæmper en hård overenskomstkamp på det offentlige område.

På trods af kontant opfordring fra talerstolen på generalforsamlingen i HK Service Hovedstaden og indlæg i diverse HK facebooksider er det desværre først nu lykkedes mig at få en reaktion. HK Hovedstadens repræsentantskab besluttede 11.04.13 at støtte lærerne og advare regeringen mod at foretage et regeringsindgreb. Nu forventer jeg at se HK Hovedstadens offensive og modige solidaritetsarbejde og deltagelse i demonstrationer mv.

Jeg mener, at den farce, som OK 2013-forhandlingerne for lærerne er udtryk for, giver anledning til selvransagelse i fagbevægelsen og strategiske overvejelser i forhold til forhandlings- og aftalesystemet. Der er behov for at opbygge en modmagt, der forankres på de enkelte arbejdspladser, og på tværs af faggrænser: privat, kommunal og stat.

Jeg mener, at markeds-og fagchauvinistiske professionsstrategier skal korsfæstes, og uddannelses-, løn- og pensionschauvinistiske barrierer skal nedbrydes og erstattes af solidariske kampe for velfærds- og arbejdsvilkår, lønudligning, medindflydelse og medbestemmelse på arbejdets tilrettelæggelse og fordelingen af arbejdets udkomme. Der skal skabes demokratiske og meningsfulde arbejdspladser – offentlige arbejdspladser, som “producerer” for velfærdssamfundets behov, og på en måde, der er meningsfuld, demokratisk, udviklende og sund.

Spørgsmålet er bare om fagbevægelsen kender sin besøgelsestid?

Lisbeth Schmidt er tillidsrepræsentant i HK Privat

Flere artikler fra nr. 328

Flere numre fra 2013

Se flere artikler af forfatter:
Lisbeth Schmidt Jespersen

Siden er vist 1873 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside