Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 328 – 16. april 2013 – side 8

Folkeskoleelever organiserer

Mathias Nielsen

Denne artikel er skrevet af Mathias Nielsen, en folkeskoleelev på Vibehus Skole der har været med til at organisere en demonstration mod KLs lockout af lærerne.

Hvordan kan man klage, hvis man ikke har gjort en indsats?

Initiativ er bare det, der nogle gange skal til, for at få hvad man vil have. Her mener jeg skolereformen, jeg ønsker at tingene skal blive som de har været, jeg ønsker ikke at den bliver ændret.

Men jeg ved også bare, at hvis den bliver indført, så vil jeg ikke sidde tilbage og vide, at jeg kunne have gjort noget. I historie har vi hørt om forskellige slags samfund, kapitalisme, socialisme og alle de andre ismer.

Så en dag, da vi sidder og høre at KL, vil ændre på noget, som de ikke har nogen som helst forstand på, kom vi vel op i det røde felt, for jo det da fint, at sige man vil ændre skolereformen, men at man ikke kan diskutere, sig frem til en løsning, og dermed erklære Lockout, det syntes jeg er svinsk!

Der skulle gøres noget

Vi blev meget hurtigt enige om i min klasse, at der skulle gøres noget. Vi fik lynhurtigt fat i 7. og 9. klasse, og inviterede dem ned i vores klasse, der satte vi dem ind i hvad der skulle ske. Da vi fandt ud af det skulle være en demonstration, havde vi nogle få problemer, for hvordan skulle vi få folk til at komme?

Vi fik hurtigt lavet en lille gruppe som organiserede tingenes gang, der blev lavet nogle løbesedler som vi fik delt ud til den første af lærernes store demonstration, der mødte vi heldigvis, nogle søde medarbejdere fra Internationale Socialisters Ungdom som valgte at de ville støtte op om det vi var i gang med.

Det gik lige pludselig stærkt efter at have fået kontakt med ISU, der blev lavet et fremragende godt interview, og vi fik lavet en ny løbeseddel version 2.0. Den løbeseddel var jeg og nogle stykker ude på Strøget og dele ud, vi blev mødt med glæde og ros.

Vellykket demonstration

Så oprandt dagen til selve demonstrationen. Vi i organiseringsgruppen mødtes allerede klokken 11.30. Der fik vi de sidste ting på plads, og var nu klar, før vores demonstration skulle starte, skulle der være en flashmob, det havde vi intet i mod, da det også ville betyde at folk fra flashmobben ville støtte os.

Men det var bare ikke helt hvad der kom til at ske, for da flashmobben var forbi skulle lærerne åbenbart også demonstrerer, og det skete selv samme sted og tidspunkt som vores. Det var lidt noget skidt, da vi havde regnet med at hvis vi var alene om kun at holde 1 demonstration, ville vi få en større mediedækning.

Det gjorde vi ikke, lærerne var dem med den største demonstration og ergo også den største mediedækning. Vi fik dog holdt en udmærket demonstration, der var masser af god stemning og god musik og taler. Det var en vellykket demonstration.

Flere artikler fra nr. 328

Flere numre fra 2013

Se flere artikler om emnet:
Folkeskoleelever

Se flere artikler af forfatter:
Mathias Nielsen

Siden er vist 1758 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside