Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 328 – 16. april 2013 – side 10

Dokument-læk udstiller elitens tyveri og løgne

Bo Nielsen

International Consortium of Investigative Journalists, et netværk af dybdeborende journalister fra hele verden, lækkede forleden 2 mio. emails og dokumenter i pressehistoriens største lækage af dokumenter.

Lækket løfter noget af sløret for de enorme formuer, der gemmer sig i skattely som De Britiske Jomfruøer og Cayman Islands.

Dokumenterne afslører, at den internationale elite, ikke kun kendte rigmænd og erhvervsfolk, men også og en række højtstående politikere, benytter såkaldte skattely til omfattende korruption og skattesvindel.

Eksempelvis nævnes en af Francois Hollandes nærmeste venner og regeringspartnere. Ligesom Georgiens ministerpræsident, Aserbajdsjans præsident, Mongoliets tidligere finansminister, og datteren til Fillippinernes tidligere diktator Ferdinand Marcos, som er guvernør, er nogle af de, der afsløres i økonomisk svindel i milliardklassen.

Eksperter mener, at antallet af milliarder i skattely på verdensplan svarer ca til USAs og Japans økonomier tilsammen. Værdier, der er skabt af almindelige menneskers arbejde.

Lige nu taler politikere om at “gøre noget” ved skattely. Men lur os om ikke tyveriet fortsætter lige så længe, kapitalismen består. De herskende klasser af toppolitikere og de økonomiske eliter har et interessefællesskab, som kun international socialisme og arbejdermagt kan bryde.

Flere artikler fra nr. 328

Flere numre fra 2013

Se flere artikler af forfatter:
Bo Nielsen

Siden er vist 1258 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside