Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 329 – 24. maj 2013 – side 9

Bombemordet i Søllerødgade

IS/U

Det er glædeligt, at det nu med Ekstrabladets historie er kommet frem, hvilke fascistiske kræfter, det var, som den 16. marts 1992 stod bag bombedrabet i Søllerødgade mod Internationale Socialisters kontor, som kostede vores kammerat Henrik Christensen livet.

Udtalelse fra Internationale Socialister

Det står nu klart, at det eneste politiske mord i Danmark siden 2. verdenskrig blev begået af den internationale fascistiske bevægelse.

Politiet har ikke villet anerkende mordets politiske karakter. Resultatet var ikke bare manglende opklaring, men også at fascistisk terror kunne fortsætte fra gerningskredsen og dens internationale forbindelser.

Social afmagt avler fascisme

Den myrdede Henrik Christensens sidste offentlige avisindlæg var båret af den idé, at kampen mod højre-udvikling og fascisme var et socialt spørgsmål.

Fascistiske organisationer kan blive tiltrækkende og dermed en trussel for arbejderbevægelse, venstrefløj, indvandrere og minoritetsgrupper fordi, de fremstiller sig selv som et alternativ til den magtesløshed, vrede og skuffelse, som nedskæringer og krisepolitik medfører.

Derfor skal selv små fascistiske grupperinger mødes med åben politisk modstand, demonstrationer og blokader af deres møder og argumenter. Nazister skal ved folkelig mobilisering nægtes en platform, fordi deres opbygning er en trussel for alle os andre.

Se også:
SAA 329: Vi kan stoppe nazisterne
SAA 329: Stop det nazistiske Danskernes Parti
SAA 329: Enhedsliste-demo svækker den anti-nazistiske mobilisering
SAA 329: Her skal være plads til alle

Flere artikler fra nr. 329

Flere numre fra 2013

Se flere artikler af forfatter:
IS/U

Siden er vist 1273 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside