Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 332 – 1. oktober 2013 – side 3

Krisen og selvmordsraten

Anna Wolf

Ny rapport peger på den verdensomspændende økonomiske krise som en direkte årsag til stigninger i flere landes selvmordsrater. Undersøgelsen inkluderer 54 lande i Nord- og Sydamerika, Europa og Asien og er udgivet på lægetidsskriftet bmj.com.

Undersøgelsen viser tydeligt en stigning i selvmordsraten i 2009 sammenlignet med perioden før krisen (2000-2007). Stigningen ses ifølge rapporten specielt blandt mænd i de 27 europæiske lande og i 18 lande i Nord- og Sydamerika. I Europa var den største stigning på 11,7 % for mænd i alderen 15-24 år.

Meget tankevækkende og samtidigt skræmmende logisk konkluderer rapporten, at de nationale stigninger i selvmordsraten hænger direkte sammen med stigningen i arbejdsløshed. Specielt i de lande, der før krisen havde meget lav arbejdsløshed, har der været markant flere tilfælde af selvmord.

Dette viser et sørgeligt billede af, hvordan kapitalismens krise indgyder desperation og håbløshed, når tilværelsen for almindelige arbejdere brat ændres. Tanken om ikke længere at kunne forsørge sin familie samt den stigmatisering, der plager arbejdsløse i mange lande, har sandsynligvis kastet mange ud i desperate selvmordshandlinger.   

Flere artikler fra nr. 332

Flere numre fra 2013

Se flere artikler af forfatter:
Anna Wolf

Siden er vist 1113 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside