Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 332 – 1. oktober 2013 – side 14

Det vi gør i Internationale Socialister Ungdom

Vi er aktivister

Anders Bæk Simonsen

Vi vil bygge en udadvendt organisation, der er synlig, der hvor de konkrete kampe står.

Det betyder, at vi tager ansvar for at bygge bevægelser op sammen med andre. Men det betyder også, at vi kommer med vores bud på, hvordan en given bevægelse kan vokse sig større, stærkere og sejre. 

Vi fordyber os

Men vi ønsker også at fordybe os eller ”skole os selv” for det gør os til bedre aktivister. Det sker primært gennem tre partiaktiviteter: afdelingsmøder, avissalg og studiekredse. 

Vores møder har typisk en halvdel med et politiske oplæg og efterfølgende diskussion og derefter en anden halvdel, der er orienteret mod afdelingens aktiviteter.
De politiske oplæg gør det muligt for os at orientere os og diskutere aktuelle emner såvel som historiske oplæg. Det kunne f.eks. være emner som ”Ingen krig mod Syrien” eller ”Hvordan slår vi fascisterne”.
Mødets anden halvdel sætter os i stand til at handle sammen og koordinere de aktiviteter, der sker i de kommende uger, f.eks. i bevægelsesarbejde ”Nej til krig i Syrien” – demo eller en anti-fascistiske march.
Inden vores afdelingsmøde i IS København mødes vi på Christianshavns Torv og sælger aviser og skaber et synlig socialistisk fokus i nogle timer.
Vi har en bod fyldt med bøger, har løbesedler og diskuterer med folk vi møder.
Vi har også rettet avissalg mod universiteter, gymnasier og tekniske skoler. Vi ønsker at opbygge et miljø omkring os på skolerne, for at rejse diskussioner og invitere til fælles aktiviteter. Vi ønsker at vinde de studerende for argumentet om, at det er arbejderklassens aktiviteter, der har potentialet til at bane vejen for en helt anden verden. Det andet argument vi gerne vil vinde er nødvendigheden af at opbygge en revolutionær organisation.
Det allervigtigste ved vores avissalg er ikke de guldmønter vi får samlet, men i stedet de kontakter og det miljø vi opbygger gennem vores salg.
Det er lærerigt at deltage i vores afdelingsmøder. Man lærer også rigtig meget af at deltage i avissalg og lytte på hvad folk siger, når de møder os på gaden, foran en skole eller i en demonstration.
De fleste er bitre over regeringens politik og tingenes tilstand, men de færreste tror på, at vi almindelige mennesker, har kraften til at skabe et andet solidarisk alternativ.
Vi bliver nødt til at have svar, der peger i retning af aktivitet frem for modløshed. Det er også derfor, vi afholder studiekredse. Vi vil dygtiggøre os mere – vide mere – når vi møder folk omkring os, ikke kun på avissalg på gader, men også i diskussion med kammerater i klassen, på arbejdspladsen eller familiemedlemmerne til en familiefest.
Her kan man oftest komme til at diskutere spørgsmål som social dumping og østarbejdere, krisens dybde, de offentlige ansattes arbejdsforhold, det arabiske forår eller Enhedslistens position i forhold til finansloven. På ALLE disse spørgsmål er vi som socialister i hverdagen nødt til at være forholdsvis velorienteret og der kommer man ikke udenom at læse eller lytte på oplæg.

Vi vil være ideologiske aktivister

Vi er ikke en snakkeklub ej heller hovedløse aktivister. Vi bygger et handlingsorienteret parti med et klart politisk perspektiv om hvad det er, man går ud og gør i bevægelser med andre. Vi ønsker at gøre os selv til ideologiske aktivister – der kan være med til at spille en rolle og gøre en forskel på den enkelte skole, arbejdsplads, lokale miljø eller bevægelse, vi er en del af.

Flere artikler fra nr. 332

Flere numre fra 2013

Se flere artikler af forfatter:
Anders Bæk Simonsen

Siden er vist 1233 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside