Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 334 – 12. december 2013 – side 3

Marxisme-spots

Anna Wolf

Årets Marxisme er overstået – her fortæller nogen af deltagerne om deres oplevelser.

Stig Bohn Olsen

Marxisme-festivalen har, som oplysningsprojekt, været en kæmpe succes. Den har virkelig hjulpet mig med at konkretisere og håndgribeliggøre et væld af diffuse samfundsomvæltende tanker, jeg har ligget inde med og indtil videre bare kanaliseret ud i afmægtig afreaktion.

Det står meget klarere for mig nu, at vi rent faktisk har en chance for at gøre noget mod den her ansigtsløse teknokratiske overmagt, hvis vi bare står sammen i en solidarisk front.

Oplæggene belyste de problematikker, vi står overfor som revolutionære, fra rigtig mange spændende og til tider overraskende vinkler.

Det var rigtigt rart at få diskuteret relevante og essentielle ting med engagerede lidenskabelige mennesker, det føler jeg virkeligt ikke, jeg har mulighed for ude i det postdemokratiske forbrugerparadis særligt ofte.

Jeg er virkeligt glad for at jeg hørte om den festival og kom med, det har været en utroligt givende oplevelse.Jeg er totalt klar på revolution!

Anne de Haas

Marxisme-festival 2013 var min første af slagsen som IS'er.

Det var en helt særlig oplevelse at mødes med engagerede og diskussionslystne kammerater fra hele landet. Udover de mange oplæg og debatter i plenum, deltog jeg i workshops om marxisme og udbytning og anti-racisme.

I workshoppen om marxisme og udbytning talte vi om markedsgørelsen af mennesker, om hvorledes arbejdsløshed og sygdom gøres til individets personlige ansvar i stedet for at vende kritikken ud på de samfundsmæssige forhold i form af kritik af det kapitalistiske system.

I workshoppen om racisme talte vi om, hvor vigtigt det er at have sans for proportionerne. Det er ikke de få hundrede tilhængere af "Kaldet til Islam" og Hizb ut Tahrir vi skal fokusere på, men det faktum, at næsten hver femte vælger i følge meningsmålingerne, ville stemme på Dansk Folkeparti.

Først og fremmest gav Marxisme 2013 en fantastisk energi og lyst til det videre arbejde. Tak til alle for en fantastisk weekend.

Mercedes Sanz

Det var en stor oplevelse at være med i Marxisme 2013. Både emnerne, oplægsholderne og deltagernes høje politiske og ideologiske niveau og engagement kunne man mærke hele weekenden.

På mange måder havde Grækenland en æresplads i denne politiske debatweekend. Costas Pittas' besøg fra Grækenland gav os viden om arbejderklassens og den revolutionære venstrefløjs erfaringer og udfordringer, bl.a. kampen om ERT, den statslige tv- og radio-kanal, som regeringen lukkede trods de mange protester fra folket og de ansatte.

Den antiracistiske kamp var også et de Costas emner talte om: sejren over nazisterne i forbindelse med retsforfølgelsen af nogle af nazipartiet Golden Dawns parlamentarikere. En mindeværdig sejr for antiracisterne, for den har kostet menneskeliv, fængsel og undertrykkelse af mange antiracistiske kæmpere.A

Alt i alt har Marxisme 2013 for mig betydet et trin fremad til forståelsen af vores plads i historien og i verden, en fornemmelse af REALITETEN, af krisen og angrebet, men også af kamp og sejre.

Det var som at være en lille del af historien sammen med mange andre, og vi lavede historien i fælleskab.

Flere artikler fra nr. 334

Flere numre fra 2013

Se flere artikler af forfatter:
Anna Wolf

Siden er vist 1182 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside