Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 337 – 23. april 2014 (Kun online)

Protestér mod Helle Thorning 1. maj

IS/U

Internationale Socialister deltager i den politiske protest ved Helle Thornings tale 1. maj i Fælledparken.

Det er vigtigt at skabe protest mod regeringen. Og det er vigtigt at få protest og modstand tilbage på 1. maj.

Men den planlagte protest er indkaldt på et for snævert grundlag. Vi møder derfor op med vore egne politiske paroler og egen stil.

Holger K, Vestager, Thorning, Corydon: De griner – Vi betaler

Modstand mod regeringen

Helle Thorning er i front for en nyliberal regering, som igen og igen angriber flertallet: Arbejderklassen og de svage i samfundet. De vil skabe en “konkurrencestat”.

Danske arbejdere skal trynes, vores organisering skal svækkes, og vi skal gerne blive bange for at blive arbejdsløse og ende på bunden af samfundet. Derfor skaber de fattigdom og stigende ulighed.

Derfor skal 1. maj bruges til protest. Vi går derfor til Helle Thornings tale i Fælledparken under sloganet “Nedskæringer og fattigdom – skal mødes med sammenhold og modstand”.

1. maj i Århus sidste år

Sidste års 1. maj fandt sted kort efter, at regeringen havde afskaffet dagpengene og angrebet lærerne. Lærerne var efter tre ugers konflikt meget vrede og det fik afløb 1. maj.

Det var en massiv arbejder-protest, som vi var vidne til. Det var derfor, den var så magtfuld og umulig at bedømme som andet end en bredt funderet vrede.

1. maj i København i år

I år er situationen en anden: Der er ikke en stor arbejdergruppe, som kan mobilisere til fylde pladsen. Derfor vil protesterne være mindre – men vreden vil stadig være der.

Det er vigtigt at tage i betragtning, når man vælger sine paroler og kampformer.

Når radikaliteten er mindre i befolkningen i år, vil det være meget lettere politisk at isolere de aktivister, som vil overdøve Thorning. Derfor kan vi ikke bare gentage sidste års succes.

Mellem opportunisme og sekterisme

At undlade at protestere med henvisning til, at Thorning leder et “arbejderparti”, er at glemme, at hendes regering har gennemført de mest brutale angreb i årtier. Det er opportunisme.

At undlade at tage højde for, at Thorning er leder af et parti, som mange 1. maj-deltagere stemmer på, er sekterisme.

IS mener, det er rigtigt at protestere. Men vi ønsker at protestere på en måde, så vi har en chance for at komme i dialog med dem, der både er utilfredse, men stadig mener, Thorning skal have en plads på 1. maj.

Deltager under egne paroler

Derfor deltager IS i protesten, men med vores egne paroler og vores egen stil. Vi ønsker at samle folk til en politisk protest mod regeringen og Helle T. Men vi ønsker at vise vores protest via politiske slogans og skilte.

Vi ønsker at være med til at skabe en diskussion om, hvordan vi skaber en stor og bred bevægelse, der kan sige stop. Hvis arbejdere, arbejdsløse og studerende handler kollektivt – så kan vi slå igen mod regeringen og systemets ødelæggende politik.

Derfor møder vi op med politiske skilte på dagen og forsøger at skabe et rum, hvor den politiske protest fylder så meget som muligt, men hvor vores mål ikke er at overdøve Thorning.

Flere artikler fra nr. 337

Flere numre fra 2014

Se flere artikler om emnet:
Kampen mod SRSF

Se flere artikler af forfatter:
IS/U

Siden er vist 3137 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside